Tbmm Başkanı Çiçek'ten Kamer Genç'e tepki

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e yönelik sözlerine ilişkin, ''Meclis'in ve milletvekillerinin saygınlığına yakışmayacak üsluptaki söz konusu ifadeleri şiddetle kınıyor, Genel Kurul'un kınama cezası verilmesi yönündeki hassasiyetine katılıyorum. Genel Kurul'u da bu kararından dolayı tebrik ediyorum'' dedi.

Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Genç'in, Engelli Bireylere Yönelik İbarelerin Değiştirilmesine İlişkin Bazı KHK'larda Değişiklik Öngören Kanun Tasarısı'nın Genel Kurul'daki bugünkü görüşmelerinde, İçtüzüğün 67. maddesine uymayacak tarzda kaba, çirkin ve asla tasvip edilmeyecek sözler sarf ettiğini belirtti.

TBMM Başkanı Çiçek, şunları kaydetti:

''Meclis'in ve milletvekillerinin saygınlığına yakışmayacak üsluptaki söz konusu ifadeleri şiddetle kınıyor, Genel Kurul'un kınama cezası verilmesi yönündeki hassasiyetine katıldığımı bildiriyor ve Genel Kurul'u da bu kararından dolayı tebrik ediyorum.

Konu ayrıca tarafımdan grup başkanvekillerine de iletilmiştir. Ümit ederim grup başkanvekilleri gerekli hassasiyeti gösterir, bu ifadeler son olur ve bir daha hiçbir şekilde Genel Kurul'da kullanılmaz.''

Muhabir: Meltem Yılmaz

Yayıncı: Ali Eyvaz
Kaynak: AA