Silopi Belediyesi'nde Tis İmzalandı

Şırnak'ın Silopi İlçe Belediyesi ile DİSK Genel-İş arasında çalışanların sosyal ve demokratik haklarını iyileştirmeye yönelik Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı.

Silopi Belediyesi'nde Tis İmzalandı
Silopi Belediyesi Başkanlık makamında düzenlenen TİS törenine Belediye Başkan Vekili Hüsnü Yıldırım, Belediye Başkanı Selahattin Atız, DİSK Genel-İş Siirt Şube Başkanı Mahmut Timurtaş katıldı.

Bir önceki yılda yapılan sözleşme gereğince sendika üyelerinin almış oldukları iyileştirme zammının dengesini korumak amacıyla 110 liraya yükseltilirken, Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı için 100 lira, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Nevruz, 1 Mayıs İşçi Bayramı ve 1 Eylül Dünya Barış günleri için de 75 lira ikramiye verileceği kararlaştırıldı. İmza töreninde konuşan Belediye Başkan Vekili Hüsnü Yıldırım, yeni yapılan zammın işçilere hayırlı olmasını dileyerek, "Silopi Belediyesi olarak ekonomik sıkıntılara rağmen emekçi kardeşlerimize elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık" dedi.

Ardından konuşan DİSK Siirt-Mardin Şube Başkanı Mahmut Timurtaş, "Yapılan sözleşmenin emekçilerimize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu

Konuşmaların ardından DİSK Siirt Şube Başkanı Mahmut Timurtaş tarafından Belediye Başkan Vekili Hüsnü Yıldırım'a plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA