Samsun Tso’dan Açıklama

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Organ Yenileme Seçimleri ve seçim listeleriyle ilgili olarak ortaya atılan iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan yazılı açıklamada, “04 Nisan 2013 tarih, 236/4884 sayılı Yönetim Kurulu kararıyla organ yenileme seçimlerinin yapılması için 05.04.2013 tarihinde Samsun İlkadım İlçesi 1. Nolu Seçim Kurulu Başkanlığı’na 2904 sayılı yazı ve tüm grupların seçim listeleri (36 grup, 3 nüsha) ile başvurulmuştur. İlkadım İlçe Seçim Kurulu tarafından, ‘Oda Organ Yenileme Seçimleri’nin 04 Mayıs 2013 Cumartesi günü, Samsun TSO Hizmet Binası’nda, 09:00-17:00 saatleri arasında yapılmasına karar verilmiş ve tüm grupların listeleri incelenerek, onaylanmıştır. Aynı zamanda, seçim kurulunca onaylanan listelerin 10-11-12 Nisan 2013 tarihleri arasında, odamız binasında üyelerimizin incelemesine sunmak üzere ve varsa itirazların seçim kuruluna yapılması için askıya çıkmasına’ karar verilmiştir. İlgili karar gereğince, tarafımızca seçmen listeleri 10-11-12 Nisan 2013 tarihleri arasında odamız hizmet binasının zemin katında tüm ilgililerin incelemesine açık olarak askıya çıkarılmıştır. Bu süre içerisinde mevzuat dahilinde, odamıza yeni kayıt olan üyelerimiz ve daha önceki borçları nedeniyle seçim listelerinde yer alamayan üyelerimizin borçlarını ödemesi suretiyle, seçim listelerinde yer almaya hak kazanan söz konusu üyelerden oluşan ek liste, İlçe Seçim Kurulu’na bildirilmiş ve Kurul’ca onaylanmış, mevcut liste ile ek liste birleştirilerek kesin listeler oluşturulmuştur. Aynı zamanda bu askı süresi içerisinde, yalnızca bir üyemizden kendi meslek grubunun değiştirilmesi ile ilgili olarak itiraz gerçekleşmiş ancak Seçim Kurulu’nca bu itiraz reddedilmiştir” denildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Kesinleşen listeler İlçe Seçim Kurulu’nca 15 Nisan 2013 tarihinde odamıza iletilmiş ve 22-24-25 Nisan 2013 tarihleri arasında bilgi amaçlı olarak askıya çıkarılması talep edilmiştir. İlçe Seçim Kurulu’nca alınan karar gereği, 22-24-25 Nisan 2013 tarihleri arasında, odamız hizmet binasının zemin katında askıya çıkarılmıştır. Askı süresinin sonu olan, 25 Nisan 2013 Perşembe günü saat 17.05 itibariyle bilgi amaçlı olan kesin listeler tarafımızca askıdan indirilmiştir. Tüm bu süreçte, Seçim Kurulu’nca onaylı, kesin listeler, talep eden üyelerimize ayrım yapılmaksızın verilmiştir.

Bugün, Samsun TSO Organ Yenileme Seçimleri ve seçim listeleri ile ilgili olarak bir üyemizin ortaya koyduğu iddiaların, gerek seçim sürecini düzenleyen mevzuat gereğince gerekse de ilgili kurumların aldıkları kararlar ve yaptıkları uygulamalar gereğince; asılsız, gerçekdışı, dayanaksız ve art niyetli olduğu aşikardır. Zira, bu sözde iddiayı değerlendirmek ve incelemek üzere Odamıza gelen İlkadım İlçe Seçim Kurulu görevlileri tarafından da, bu durum tespit edilmiştir. Son olarak, içinde bulunduğumuz seçim süreci ile ilgili olarak, her türlü iletişim kanalları kullanılarak, yazılı ve görsel basın yayın organları ve internet yoluyla tüm üyelerimiz bilgilendirilmiştir ve bundan sonra da bilgilendirilme süreci, devam edecektir.”
Kaynak: İHA