Putin Mutlu Olduğundan Emin Değil

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, devlet televizyonlarından canlı olarak yayınlanan soru cevap oturumunda bir kişinin mutlulukla ilgili sorusunu yanıtladı.

Kendisine güvendikleri için Rusya halkına teşekkür eden Putin, bunun mutluluk açısından yeterli olup olmadığı konusunda emin olmadığını söyledi.

Soruyu filozofik olarak değerlendiren Putin, “Ben kaderime ve Rusya vatandaşlarının devlet başkanı olarak bana olan güvenlerine sonsuz minnettarım. Benim bütün yaşamım bu. Mutlu olmak için bu yeterli mi bilmiyorum. Bu ayrı bir konu…” değerlendirmesinde bulundu.
Kendisinden sonra Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun başkan olup olamayacağı ile ilgili soruya cevap veren Putin, ülke yönetimine kayıtsız kalamayacağını, ancak halefini Rusya halkının belirleyeceğini vurguladı.
YOLSUZLUĞU ÖLDÜRECEĞİZ
Yolsuzluğun Rusya toplumunu tehdit eden önemli sorunlardan biri olduğunu vurgulayan Putin, “Yolsuzluk her düzeyde. Enflasyonla mücadeleden daha fazla yolsuzlukla mücadele ediyoruz. Onu öldüreceğiz…” dedi.

Uluslar arası Şeffaflık Örgütü son açıkladığı raporda 2012’de Rusya’da yolsuzluk rakamının 300 milyar doları geçtiğini belirtmişti. Savunma Bakanlığı’ndaki yolsuzlukların sonuna kadar araştırılacağını ifade eden Putin, devlet görevlilerinin yurt dışında hesap açmalarını yasaklayan yeni yasayı da savundu.
4 SAAT 46 DAKİKA İLE REKOR KIRDI
Bu yıl 11’incisi gerçekleşen canlı oturumda Putin 4 saat 46 dakika boyunca 85 soruya cevap vererek rekor kırdı. Putin geçen yıl 88 soruya 4 saat 26 dakikalık bir zaman diliminde cevap vermişti.
2000’de devlet başkanlığı görevine gelen Putin, 2008’e kadar iki dönem Kremlin’de kaldı. Bir dönem başbakanlık yaptıktan sonra tekrar Kremlin’e dönen Putin, 2018’e kadar iktidarda kalacak. Putin’in dördüncü dönem seçilmesinin önünde anayasal herhangi bir engel bulunmuyor.