Ottawa'da Ermeniler Gösteri Düzenledi

Kanada'nın başkenti Ottawa'da, Türk Büyükelçiliği önünde, Ermenilerin 1915 yılı olaylarının yıl dönümü olarak kabul ettikleri 24 Nisan dolayısıyla gösteri düzenlendi.

Ermeni asıllı Kanadalıların, Türkiye'nin Ottawa Büyükelçiliği'ne yürüyecekleri bilgisinin duyulması üzerine, Ottawa, Montreal, Toronto, Hamilton ve diğer şehirlerden otobüs ve özel araçlarla elçilik binası önüne toplanan bir grup Türk de karşı protestoda bulundu.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi ve Ottawa polisi, büyükelçilik binası çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Türkiye'nin Ottawa Büyükelçiliği'nin Wurtenburg Caddesi'ndeki binasının karşısında bulunan MacDonald Garden Parkı'nı bariyerlerle ikiye bölen polis, olası bir teması önledi.

İki grup arasındaki önleme rağmen, zaman zaman birbirlerine Türkçe sataşan gruplar, slogan ve marşlarla protestoda bulundu.

Ermenilerin gösterilerinin sona ermesinin ardından büyükelçilik çalışanları Türk vatandaşlarına ikramda bulundu. İkram sırasında vatandaşlara katılan Büyükelçi Tuncay Babalı, her yıl elçilik önünde eylem yapan Ermenilerin, bu yıl yapılan karşı gösteriden etkilendiklerini söyledi.

Babalı, "Vatandaşlarımızın bu tepkiyi gelecek yıl daha organize bir şekilde göstermelerini umuyorum. Kararlı ve dik duruşunuzu gururla izledim. Tek tek hepinizle gurur duydum ve herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Muhabir: Ottawa

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA