Ordu’da 'Hayata Evet' Projesi

Kültürler arası ön yargıların yıkılması, kültürel tanıma sürecinin ve Gençlik Değişim Projelerinin öneminin akademik düzeyde ele alındığı Hayata Evet (Yes To Life) projesi, Türkiye, İspanya, İtalya, Letonya ve Bulgaristan’dan toplam 25 katılımcı ile Ordu’da gerçekleştiriliyor.

Ordu’da 'Hayata Evet' Projesi
Proje kapsamında Ordu’ya gelen gençler Ordu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni ziyaret ederek, Okul içinde Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin yaptığı Hayat Bahçesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Parkın açılışında Ordu Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Okul Müdürü Gökhan Melikoğlu, Proje koordinatörü Bülent Köse, öğrenciler ve öğretmenler yer aldı.

Park açıldıktan sonra proje kapsamında Ordu’ya gelen gençler, çiçek dikti ve park içinde boya yaptılar.

Proje koordinatörü Bülent Köse, “Projemizde 4 yabancı ülke yeriyor. Projenin amacı kültürel ön yargılarımız hakkında bilgi sahibi olmak, gençlik projelerinin tanıtımını yapmak ve gençlik projelerinde bu ön yargıların kırılmasında nedenli önemli, nedenli etken olduğunu arkadaşlarımıza göstermek, o çerçevede katılımcı arkadaşlar kendi kültürlerini tanıtma olanağı buluyorlar hem de biz daha geniş bir şekilde hem ilimizi, kültürümüzü onlara aktarma olanağı buluyoruz. Toplam 6 günlük projedir. Etkinliklerin büyük bir bölümü Ordu’da gerçekleşiyor. Okul etkinliği bu etkinlikler içinde önemli parçalardan bir tanesidir” diye konuştu.

Projeye katılan yabancı gençler ise, Türkiye’ye gelmekten ve projeye katılmaktan mutlu olduklarını ifade ettiler.
Kaynak: İHA