Kurt: Bin yılın kapısı açılıyor

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi üyesi Abdurrahman Kurt, çözüm sürecinin iyi okunması gerektiğini söyleyerek ‘Yeni bir bin yılın kapısı açılıyor' dedi.

Kurt: Bin yılın kapısı açılıyor
Habertürk ekranlarında yayınlanan Gün Ortası programına konuk olan Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi üyesi Abdurrahman Kurt, çözüm sürecine ve Akil İnsanların çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

'BİN YILIN KAPISI AÇILIYOR '

Türkiye 'nin tarihi günler yaşadığını belirten Kurt, 'Yeni bir bin yılın kapısı açılıyor. Bu sadece Kürt sorunu değil bu Türkiye 'nin yeniden büyük Türkiye olmasının başlangıcı ' dedi. Sürecin çok dikkatli okunmasının önemine değinen Kurt, 'Buna sadece Kürt-Türk olayı olarak bakmak meseleyi daraltır ' ifadelerini kullandı.

'AKIL ALMAYA GİDİYORUZ '

Akil İnsanlar heyeti olarak akıl vermeye değil akıl almaya gittiklerini kaydeden Kurt, 'Yereldeki insanlarla temasa geçerek onların beklentilerini ve korkularını öğreniyoruz ' dedi. Özellikle demokrasi, eşitlik ve özgürlük istekleriyle karşılaştıkların anlatan Kurt, çalışmaları sırasında şahit olduğu bir olayı ise şöyle anlattı;

'TÜRKİYE 'NİN İHTİYACI OLAN BU '
Hayatını kaybetmiş bir askerimizin ailesinin yanında bir abla oldukça feryat etti bize. 'Siz bunlarla bizi bir mi tutacaksınız ' gibi sözler söyledi bize. Oldukça kızgın bir hali vardı. Baba ise durarak 'Kızım sen ne istiyorsun? Kaç kişinin daha evine ateş düşsün istiyorsun ' dedi. Bu bizim için çok ilginçti. Babının o duruşu Türkiye 'nin ihtiyacı olan şey.