Kesob’dan Esnafı Bilgilendirme Toplantısı

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, esnafı bilgilendirme amaçlı toplantı düzenledi.

Kesob’dan Esnafı Bilgilendirme Toplantısı
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği konferans salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, Kayseri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Ateş, bazı odaların başkanları ve çok sayıda Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği üyesi katıldı.

Toplantıda açılış konuşması yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, her bir federasyon Başkanını bilgilendirme yapması için Kayseri’ye davet ettiklerini söyledi.

Alan, bu ayki konuşmacılarının Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın olduğunu söyledi.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın ise, “Biz federasyona geldiğimiz günden bugüne kadar birçok il ve ilçelerde bilgilendirme toplantısı yapıyoruz. Kayseri benim için çok önemli. Ben yıllardır Kayseri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Ateş ile birlikte çalışıyorum. Bizlerin amacı federasyonda oturmak değil. Bakanlıklardan aldığımız bilgileri sizlere, sizlerden aldığımız bilgileri de Bakanlıklara iletmek için görev aldık” diye konuştu.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunun ve ona bağlı odaların birçok Bakanlık ile istişare içinde olması gerektiğini kaydeden Apaydın, “Biz en az 7 Bakanlığa bağlı bir federasyonuz. Bu bakımdan özellikle 2004 yılında yürürlüğe giren 4925 sayılı taşıma kanunu ile ilgili şoförlerimiz çok büyük sıkıntı içerisine girdi. Öyle ki insanları mesleği bırakma noktasına kadar geldi. Bu konuda birçok şikayetler alıyoruz. Bakanlıklar ile bu konularla ilgili olarak istişare halindeyiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA