İlkadım’da Toplu İş Sözleşmesi Sevinci

İlkadım Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi, işçiler tarafından sevinçle karşılandı.

İlkadım’da Toplu İş Sözleşmesi Sevinci
Belediye-İş Sendikası, İlkadım Belediye Başkanlığı arasında bir süredir devam eden toplu sözleşme görüşmeleri sonuçlandı. Gazi Hizmet Binası’nda yapılan imza örenine İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit, Belediye-İş Şube Başkan Yardımcısı Kamuran Keskinoğlu, Sendika Yönetim Kurulu Üyeleri, İlkadm Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Özmen, Başkan Danışmanı Ahmet Seven katıldı.

189 çalışan işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi sonunda işçi yevmiyeleri 15 Şubat 2013 tarihinden geçerli olmak üzere 1. yıl için 60.50 TL’ye çıkartılarak işçilerin sosyal paket zammı ve sosyal yardımları yüzde 10 oranında artırıldı. 15 Şubat 2014 tarihinden geçerli olmak üzere ikinci yıl artışları günlük yevmi yelerine ve tüm sosyal haklarına yüzde 10 artış yapılarak imzalandı. Bu sözleşme ile çalışan işçiler ekonomik olarak büyük kazanım elde etti.

DEMİRTAŞ: “BİZ BİR AİLEYİZ”
Çalışanlarının ekonomik olarak en iyi şartlarda görev yapabilmesi için ellerinden gelen tüm imkanları kullandıklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, personelin daha iyi çalışması ve kafasının daha rahat olması için enflasyonun üzerinde bir zam oranı vermeye çalıştıklarını söyledi.

Çalışanların mutlu olmasının kendileri açısından önemli olduğunu aktaran Başkan Demirtaş, "Biz çalışanlarımızın mutlu olduğunda, onların da bizleri mutlu edeceği inancındayız. Sonuçta biz iç içe çalışan bir aileyiz. Biz iyi bir aile olursak güzel işler başarırız. Sözleşmemiz çalışanlarımıza hayırlı olsun" dedi.

İmza töreni sonunda konuşan Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit, “İlkadım Belediyesi’nde 2 ayı aşkın devam eden toplu sözleşme müzakerelerinde üyelerimizin en fazla zam alması için mücadele ettik. Çok düşük olan işçi maaşlarını geçen yıl yapılan sözleşme ile diğer belediyelerin seviyesine getirdik. İlkadım Belediyesi ile yaptığımız görüşmeler işçi arkadaşlarımızın hak ve menfaatlerinin yaşam seviyelerinin ve çocuklarına iyi bir gelecek hazırlama yolunda destek olan İlkadım Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA