Farklı Dans Disiplinlerini Sahne Üzerinde Buluşturmayı Amaçlayan Tiyatro, "buluşma" Adlı Eserini, Sanatseverlerin Beğenisine Sundu

Farklı dans disiplinlerini sahne üzerinde buluşturmayı amaçlayan Shaman Dans Tiyatrosu, "Buluşma" adlı eserini, Antalya'da sanatseverlerle buluşturdu.

Shaman Dans Tiyatrosu, uygarlıkların, kültürlerin, dillerin ve dinlerin buluştuğu Anadolu'nun hikayesini anlatırken, Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Karadeniz'den Akdeniz'e kadar Avrasya kültürel coğrafyasının farklı danslarını sahneye taşıdığı "Buluşma" isimli dans gösterisini Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosu'nda sahneledi.

Ekim ayı sonuna kadar her çarşamba saat 21.30'da Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosu'nda sanatseverlerin beğenisine sunulacak gösterinin ilkini izleyen yaklaşık bin 700 kişi, temsilin sonunda dansçıları ve ekibi uzun süre ayakta alkışladı.

Yönetmenliğini Murat Uygun'un, müziğini Burçin Vural ve Özgür Ayhan'ın yaptığı, Çetin Tekindor'un seslendirdiği ve 50 dans sanatçısının yer aldığı tiyatro, gösterilerinde doğu ve batıyı, geleneksel ile moderni, evrensel ile yereli buluşturdu. Yenilikçi üretimlerle özgün sahneleme biçimleri oluşturan topluluk, adını tarihteki ilk oyuncu ve dansçı olduğu düşünülen Şaman'dan aldı.

Gölge oyunları, ışıklandırma ve kostümlerle Kurtuluş Savaşı, Aşık Veysel, Mevlana, Karagöz ile Hacivat, Mehter ve Güreş gibi tarihi ve kültürel değerlerin de altı çizilen gösteri, 45'er dakikalık 2 perde olarak sunuldu.

-"Anadolu'yu çınar ağacı olarak betimliyoruz"-

Tiyatronun yönetmeni Murat Uygun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu'nun ve İstanbul'un tarihi, kültürel zenginliklerini dans ve müzik gösterileriyle Türkiye'ye ve dünyaya taşıdıklarını söyledi.

Antalya'da seri gösterilere başladıklarını kaydeden Uygun, şöyle konuştu:

"Oyuncularım, bir an Ferhat ile Şirin, Hürrem ile Süleyman, Paris ile Helen olup, tarihte yaşanmış ve efsaneleşmiş aşk hikayelerini sunuyorlar. Sonuçta tek bir aşk hikayesi izliyoruz. Geleneksel sahne tekniklerinden de yararlanıyoruz, gölge tiyatrosu gibi. Anadolu'yu kökleri Mezopotamya'da, Asya'da, Kafkasya'da, dalları da batıya doğru uzanan çınar ağacı olarak betimliyoruz."

Oyunculardan İpek Nur Yılmaz da her sahneye çıktığında ilk günkü gibi heyecan duyduğunu belirterek, sürekli kendilerini yenilediklerini ve geliştirdiklerini ifade etti.

Muhabir: Yusuf Karadağ - Şamil Kahveci

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA