Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu üyesi Prof. Dr. Muhtar Kutlu, somut olmayan kültürel mirası eğitim sistemine entegre etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Kutlu, Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi'nde düzenlenen Somut Olmayan Kültürel Mirası Somutlaştırmak "Çocuk Kongresi" kapsamında gerçekleştirilen 1. Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencileri Arası Sosyal Bilimler Proje Yarışması ödül töreninde, projenin çeşitli illerden çok farklı kültürleri bir araya getirdiğini vurguladı.

Yarışmada yer alan her projenin ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Kutlu, "Aslında tek bir proje kazandı, somut olmayan kültürel mirastı bu, farkındalık yaratmaktı" diye konuştu.

Kutlu, Çocuk Kongresi'nde 'Somut olmayan kültürel mirası somutlaştırmak' konusunun ele alınmasının önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Böyle bir sözleşmeye imza atan ülkemizin eğitim alanında yaptığı çok değerli bir çalışmaydı bu. Benzer taraf ülkelerin eğitim alanında ne yapması gerektiği konusunda hala düşünceler tartışmalar sürerken biz yol almaya, geleceğe dair umutlarımızı yeşertmeye başladık. Adana bunun başlangıcı oldu. Kültürel mirası eğitimimize entegre etmeye çalışıyoruz. Bunun üzerinde çalışmayı sürdürüyoruz. Ne yapabiliriz, müfredat mı olur, seçmeli ders mi olur, performans mı olur, okul öncesinde mi olur, hangi dersin içinde olur- Bunları tartışıyoruz. Eksik kalan yanımız buydu. Eğitim bunun için çok önemliydi."

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet de projelerin her birinin birbirinden değerli olduğunu, kendisinin de yakından çalışmaları takip ettiğini belirtti.

Proje yarışmalarını geleneksel hale getirmek istediklerini vurgulayan Selamet, gelecek yıl daha kapsamlı bir etkinlik gerçekleştirmeyi istediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından projeleriyle dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödülleri verildi.

Ayrıca, atölye çalışmalarına katılan öğretmen ve öğrencilere plaket ve katılım belgeleri sunuldu.

Törende, Zeybek oynayan ve Osmanlı tarzı okçu kıyafetiyle "Gangnam Style" dansı yapan öğrenciler ilgiyle izlendi.

Muhabir: Ayşe Humeyra Atılgan / Aykut Ünlüpınar

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA