Burdur Valisi Yılmaz Açıklaması

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın , Antalya, Isparta ve Burdur illerinin güçlerini birleştirdiğini bildirdi.

BAKA Yönetim Kurulu Toplantısı, Ağlasun Meslek Yüksekokulu Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Yılmaz, Antalya-Ağlasun-Isparta güzergahının turizm açısından önemli bir hale geldiğini söyledi.

Yılmaz, turistlerin bu güzergahtaki Sagalassos Antik Kenti'ni rahat ziyaret edebilmeleri amacıyla karşılama merkezi ve sosyal tesis yaptıklarını, bölgedeki dört yıldızlı bir otel inşaatının da yakında biteceğini kaydetti.

"BAKA, Antalya, Isparta ve Burdur illerinin güçlerini birleştirdi" diyen Yılmaz, mülki sınırları dert etmenin bir anlamı kalmadığını, komşu illerin ticari ilişkilerinin yoğun olduğunu, bu ilişkiler doğrultusunda eksikliklerin beraberce giderileceğini vurguladı.

BAKA Dönem Başkanı ve Isparta Valisi Memduh Oğuz ise toplantıda, mali destek programı çerçevesinde yapılan başvuruların değerlendirileceğini, teknik destek ve proje desteği konularının da görüşmeler yapacaklarını bildirdi.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da BAKA'nın çalışmalarının kuruluşundan bu yana aynı heyecanla devam ettiğini söyledi.

BAKA'nın çalışmalarıyla bölgedeki Türk iş adamlarının anlamlı karlar elde ettiğini, büyüme yolunda adımlar attıklarını ve yeni bir dünyaya açıldıklarını anlatan Altıparmak, "Üç ilin ortak aklını birleştiren bu yapı, yani Kalkınma Ajansı, bana göre fevkalade önem arz ediyor. Bu yapı iyi değerlendirilmeli. Bölgemiz için her fırsatı değerlendirip, dengeli bir kalkınmamın yollarının aranması gerekiyor" dedi.

Toplantıya Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Ekici, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Muhabir: Gökmen Yüce

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA