Bingöl’de Proje Uygulama Eğitimi

Bingöl’de, Fırat Kalkınma Ajansı’nın 2013 Yılı Mali Destek Programları kapsamında başarılı olup, destek almaya hak kazanan projeler için sözleşme öncesinde proje uygulama eğitimi verildi.

Bingöl’de Proje Uygulama Eğitimi
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen eğitim programında projelerin hayata geçirilmesi ve ajans desteğinin genel kullanım ilkeleri hakkında Fırat Kalkınma Ajansı uzmanları tarafından yararlanıcı adaylar bilgilendirildi. Proje uygulama eğitimi ile ilgili açıklama yapan Genel Sekreter Vekili Mesut Öztop, “Başta gıda ürünleri imalatı ve tarıma dayalı sanayi, hayvancılık, tekstil, turizm, madencilik-mermercilik ve mobilya olmak üzere çeşitli sektörlere dağılan 15 proje kapsamında 3 milyon TL’nin üzerinde bir destek hibe olarak kullandırılacak. Proje başvuru sahiplerinin eş finansman katkıları ile birlikte yapılacak toplam yatırım tutarının ise 6.3 milyon TL civarında olması beklenmektedir. Projeler kapsamında yapılacak bu yatırımlarla 186 kişiye doğrudan istihdam sağlanması, 4 işletmenin ise ihracata başlaması hedeflenmiştir. Ayrıca, Bingöl Organize Sanayi Bölgesi’nde önemli bir kapasite artışı da gerçekleşmiş olacaktır” dedi.

Destek almaya hak kazanan proje sahiplerinin sözleşme imzalamaması halinde yedek listede yer alan proje sahiplerine ajans tarafından çağrı yapılacağı belirtildi.
Kaynak: İHA