Beyaz Saray: Alkışlıyoruz

PKK'nın aldığı çekilme kararına yönelik Beyaz Saray'dan bir açıklama geldi.

Beyaz Saray: Alkışlıyoruz
Beyaz Saray, PKK lideri Murat Karayılan'ın Kandil'den yaptığı ''geri çekilme'' açıklamasını değerlendirirdi.

Karayılan'ın bu açıklamsı, yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da yankı buldu.

Konuyla ilgili Beyaz Saray yönetiminden bir açıklama yapıldı.

Beyaz Saray, ''Başkan Obama'nın daha önce söylediği gibi, Türkiye halkına 30 yıldan fazla bir süredir birçok acı ve kedere neden olan bir mücadelenin barışçıl şekilde çözüm çabalarını alkışlıyoruz'' dedi.

Suriye yönetimi kimyasal silah kullandı


ABD Savunma Bakanı Hagel, ABD istihbaratının, Suriye yönetiminin, 2 yıldır süren çatışmalarda kimyasal silah kullandığı sonucuna vardığını söyledi.

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, ABD istihbaratının, Suriye yönetiminin, 2 yıldır süren çatışmalarda kimyasal silah kullandığı sonucuna vardığını söyledi.

Hagel, Birleşik Arap Emirlikleri'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyaz Saray'ın, iki senatöre, 'istihbarat örgütünün, çeşitli gizli bilgiler ışığında, Suriye rejiminin, özellikle sarin olmak üzere küçük ölçekte kimyasal silah kullandığı değerlendirmesini yaptığını ' mektupla bildirdiğini belirtti.

Chuck Hagel, kimyasal silah kullanılmasının, 'savaş sözleşmesinin ihlali ' olduğunu ifade ederken, mektupların gönderildiği senatörlerin John McCain ve Carl Levin olduğu bildirildi.

ABD Başkanı Barack Obama, kimyasal silah kullanımının, ABD'nin tutumunda değişikliğe yol açacak bir 'oyun bozan ' olacağını açıklamıştı.