'aile İçi Problemler Şiddetle Değil Sevgi İle Çözülmeli'

Yozgat’ın Boğazlıyan İlçe Emniyet Müdürü Erdal Tepe, aile içerisindeki problemlerin şiddetle değil sevgi dili ile çözülmesi gerektiğini söyledi.

'aile İçi Problemler Şiddetle Değil Sevgi İle Çözülmeli'
Aile içi şiddet olaylarının en aza indirilmesi ve şiddet olaylarının yaşanmaması, evde huzur ortamı zemini hazırlanarak, anne-baba-çocuk ve kardeşler arasında iletişim kalitesini artırmak, aile içi problemlerin şiddetle değil, sevgi dili ile çözülmesine katkı sağlamak amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ‘Ailede Sevgi Dili’ konulu konferans verildi.

Boğazlıyan Necmettin Yıldız Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde düzenlenen konferansa İlçe Emniyet Müdürü Erdal Tepe, Toplum Destekli Polislik Şube Müdür Vekili Komiser Mehmet Sarı, Bozok Üniversitesi okutmanı Emine Yeşil, Yozgat Müftülüğü görevlisi Şenol Öztekin, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Emniyet Müdürü Erdal Tepe, ailenin önemine dikkat çekerek, bu tür konferansların faydalı olacağına inandığını belirtti.

Aile içi şiddet olaylarının en aza indirilmesi ve şiddet olaylarının yaşanmaması için ailelerin daha da bilinçlendirilmesi ve bilgilendirilmelerini sağlamak amacıyla ‘Ailede Sevgi Dili’ konulu projesinin hayata geçtiğini ifade eden Tepe, "Evde huzur ortamı zemini hazırlamak, anne-baba-çocuk ve kardeşler arasında iletişim kalitesini artırmak, aile içi problemlerin şiddetle değil, sevgi dili ile çözülmesine, katkı sağlamak amacıyla böyle bir proje hazırladık. Şiddetin olmadığı mutlu aile modeli oluşması demek suç oranlarının önüne geçmek demektir." dedi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdür Vekili Komiser Mehmet Sarı, da ailede iletişimin önemine değinerek, iletişimin ne kadar önemli olduğunu vurgu yaptı.
İletişim problemlerinin sebeplerini ve doğru iletişimin nasıl olması gerektiğini anlatan Sarı, ailede sevginin önemli olduğunu kaydetti.

Sarı, "Sevgi, merhamet ve şefkat atmosferinde yetişen çocuklar sağlıklı bir nesil oluşmasında önemli bir faktördür. Proje kapsamında aile görüşmeleri, mahalle ve ilçe toplantıları gibi faaliyetler düzenleyerek ailede şiddet olaylarının en aza indirilmesinin hedefliyoruz. İnsanların medeni ölçüler içerisinde anlaşmazlıklarını konuşarak halletmeleri ve ona göre kendilerine bir yol haritası belirlemelerini isteriz. Bu nedenle ‘Ailede Sevgi Dili’ projesi kapsamında bu tür konferanslar devam edecek." diye konuştu.

Toplantı sonrası İlçe Emniyet Müdürü Erdal Tepe, tarafından konferansa konuşmacı olarak katılanlara günün anısına çiçek hediye edildi .