Ağdacı’ya Taş Fırın Yapılacak

Bartın Belediyesi tarafından Orduyeri ve Kemerköprü mahallelerinden sonra Ağdacı Mahallesi’ne de yöresel gelenekleri yaşatmak için taş fırını yapılacağı belirtildi.

Ağdacı’ya Taş Fırın Yapılacak
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın konuyla ilgili olarak Ağdacı Mahallesi Camisinin hemen yanında yapımına başlanan taş fırını sayesinde Ağdacı Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların geçmişte imece usulü ile hazırlanan özlenen tatları yeniden yapabileceğini söyledi

Başkan Akın, “Göreve başladığımız günden itibaren belediye olarak bir taraftan daha modern, daha güzel, daha yaşanabilir bir Bartın için projelerimizi hayata geçirirken bir taraftan da tarihi ve kültürel güzellikleri ön plana çıkararak geleneksel değerleri yaşatacak çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyoruz. Şu anda bir geleneği daha yaşatmak için daha önce Orduyeri Mahallesi ve Kemerköprü Mahallesi’ne yaptığımız gibi bir taş fırında Ağdacı Mahallesi’ne yapıyoruz. Burada da hanımlar eskiden olduğu gibi bayramlarda ve özel günlerde bir araya gelip imece usulü hazırlayacakları baklava ve börek gibi birbirinden lezzetli yiyecekleri pişirecekler. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA