21-28 Nisan Ebeler Haftası

Bingöl İl Sağlık Müdürü Abdullah Demir, “Ülkemizde sağlık hizmetlerinin üst düzeyde sunulabilmesi, sürekliliği ve kalitesi ancak hekim, hemşire, ebe ve diğer sağlık çalışanlarından oluşan bir ekip ile mümkündür.

21-28 Nisan Ebeler Haftası
Bu ekipte ebe ve hemşireler anahtar rol oynamaktadır” dedi.

21-28 Nisan Ebeler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Abdullah Demir, dünyanın en eski mesleklerinden birisi olan ebelik mesleğinin sabırla yapılması gereken bir meslek olduğunu söyledi.

Demir, “Yeni bir canlının dünyaya gelmesine yardımcı olan, doğum ağrısı çeken bir annenin acılarını dindiren ve anneyi en iyi anlayan, bu mucizevî olaya ilk tanıklık eden bu mesleğin değerli bireyleri ebelerdir. Ebelik, toplum içinde saygın bir yere sahiptir. Anne ve bebek sağlığı hizmetlerinde sağlık teşkilatımızın can damarı konumunda olan ebelerimizin gösterdiği üstün gayret her zaman takdire şayandır. Büyük fedakârlıklar içerisinde halkımıza kaliteli sağlık hizmetini vermeyi amaçlayan ebelerimize bu zor ve onurlu görevlerinde başarılar diler, ebelerimizin haftasını en içten duygularımla kutlar, sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim” dedi.

Kaynak: İHA