Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun:

Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, “Pazarlar tarihinde tüm hükumetlerin yaptığı yatırımları AK Parti hükumeti zamanında yapılan yatırımlar 4'e katlamıştır” dedi.

Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun:
9 yıllık hizmetlerini değerlendiren Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, “İlçemiz, yapılan yatırımlar ile geleceğe ümit ile bakıyor. Bazılarının hayalini dahi kuramadığı yatırımları bizler yaptık. Pazarlar’ı gelecek nesillere taşımak adına yapılması gerekenleri yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. İlçemizde yapılan çalışmaların tamamında birlik ve beraberlik içerİsinde, takım ruhuyla başardık. Ak Parti döneminde yapılan yatırımlar önceki yatırımları dörde katladı ve katlamaya devam ediyor. Bizlerin seçim korkusu içeİrsinde yaşamıyoruz. Biz gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için belediyecilik yapıyoruz” dedi.

Bazılarının hayalini dahi kuramadığı yatırımları başardıklarını belirten Başkan Torun, “ İlçemizin 100 yıllık ihtiyacını karşılayacak olan Kentsel Altyapı (Kanalizasyon) projesini tamamladık. İlçemizin büyük bölümünün enerji nakil hatları yer altına alındı. 1990 yılında yapımı tamamlanan Pazarlar Sulama göletinin suyunu toprakla buluşturduk ve üreticimizi sulu tarımla tanıştırdık. 1997 yılında kapanan Pazarlar Meslek Yüksekokulu gayretli çalışmalarımızla ilçemize yeniden kazandırdık. Üreticilerimiz için büyük önem arz eden Entegre ve Soğuk Hava Tesisleri İlçemize Tarım Kredi Kooperatifleri Kütahya Bölge birliğince yaptırıldı. Kütahya'nın futbol sahası olmayan ilçelerinden biriydik ve yapılan çalışmalar ile ilçemize futbol sahasını kazandırdık. Pazarlar ilkokulu bahçesine çok amaçlı spor salonu yapıldı. İlçemize Anadolu öğretmen Lisesi açıldı ve TOKİ tarafından 16 derslik okul binası ve 200 kapasiteli yurt binası yapılarak hizmete girdi. İlçemizin birçok ihtiyacını karşılayacak olan Afet Koordinasyon Merkezi(PAKOM) inşaatı başladı.

TOKİ tarafından 112 konut ve ticaret merkezi inşaatı devam ediyor. Bunun yanında AFAD tarafından 32 konut yapımı da başlandı. İlçemizin ulaşımını rahatlatacak olan 4 bin 600 metrelik il bağlantı yolunun ihalesi yapıldı ve yakında çalışmalar başlayacaktır. İlçemizin çehresini değiştirecek olan Jeotermal (sıcak su) sondaj çalışmaları da başladı” dedi.

İlçedeki okullara her türlü desteği verdiklerini belirten Başkan Torun, “İlçemizdeki tüm okullara destek vermekteyiz. Geleneksel hale getirdiğimiz kırtasiye yardımlarını öğrenci ayırımı yapmadan her yıl yapmaktayız. Okulların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Okul bahçelerinin düzenlemelerini belediye olarak biz yapmaktayız” diye konuştu.

İçme suyu sıkıntılarının olduğunu belirten Başkan Torun, “İlçemizin içme suyu 23 kilometre uzaktan gelmektedir. 1989 yılında yapılan içme su hattı ekonomik ömrünü tamamlamıştır. İçme suyu hattının yeniden yapacağız. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. İçme su hattını da yenileyerek altyapı ilçemizin altyapısını sorunsuz hale getirmek istiyoruz” diye konuştu.

Başkan Torun, son olarak “Belediyecilik konusunda bizlerin ufkunu açan Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’a minnet borçluyuz. Her şey Pazarlar için. Durmak Yok Hizmete Devam. Biz gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için belediyecilik yapıyoruz” diyerek basın toplantısını tamamladı.
Kaynak: İHA