Parseker: Yazılım Vadisi’ni Mutlaka Kuracağız

Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ULUTEK) Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Parseker, ULUTEK’in gelecek vizyonunu kamuoyu ile paylaştı.

Parseker: Yazılım Vadisi’ni Mutlaka Kuracağız
Parseker, 2,5 yıllık görevi süresince ULUTEK’teki firma sayısında ciddi artışlar sağladıklarını, 2013 yılında firma sayısının 80’e ulaştığını söyledi.

ULUTEK’in, nitelikli personelleri barındıran bir çatı kuruluşu olduğunu belirten Parseker, “Nitelikli elemanlar ULUTEK gibi önemli bir merkezde iş bulabiliyorsa demek ki nitelikli elemana iş varmış.” diye konuştu.

Parseker, teknoloji geliştirme bölgesindeki firmaların yakındıkları konuların başında gelen yüksek kira bedellerinde önümüzdeki yıl iyileştirmelere gideceklerinin altını çizdi. Parseker, üretimini TL olarak yapan firmaların Euro cinsinden kira bedeli ödemesi durumunun yine önümüzdeki dönemde çözüme kavuşturulacağını ifade etti.

ULUTEK ve diğer işbirliği kuruluşlarıyla birlikte, Bursa'ya 'Yazılım Vadisi' kazandıracaklarını vurgulayan Parseker, Yazılım Vadisi Projesi için BİSİAD, ULUDAĞ Üniversitesi ve BTSO ortaklığıyla 1 milyon TL'lik bir yatırım yapılacağını söyledi.

BEBKA'dan alınacak destekle projeyi hayata geçireceklerinin altını çizen Parseker, Yazılım Vadisi ile birlikte ULUTEK'in bulvar haline dönüşecek bir platform olacağını belirtti.

Bunun için gerekli eğitim sistemini de sağlam bir zemine oturtacaklarını kaydeden Parseker, TOBB'un, Bursa'ya bir ekonomi üniversitesi kazandıracağını da dile getirdi. Yazılım Vadisi Projesi'yle üretim ve ticaret yapacak firmaları birleştireceklerini belirten Parseker, en yeni teknolojilerle Türkiye ve dünyaya yazılım üretmeyi hedeflediklerini söyledi.

“ULUTEK’in en önemli paydaşı BTSO’dur” diyen Parseker, BTSO’nun, ULUTEK’e gelecek dönemde daha da fazla destek vereceğini vurguladı. Parseker, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 32. Teknoloji Geliştirme Bölgesi arasında ULUTEK’in Ar-Ge yetkinliği alanında ODTÜ, Boğaziçi gibi Türkiye’nin önemli üniversitelerini geride bırakarak birinciliği kazandığını hatırlattı. Parseker, bu başarının mimarlarının, başta ULUTEK çatısı altında faaliyetlerini sürdüren firmalarda çalışan personel olmak üzere ULUTEK yönetimi olduğunu ifade etti.

Parseker, son olarak, ULUTEK’te çalışmaları özendirici faaliyetler yürüttüklerini, bu faaliyetlerin meyvelerini yakın zamanda vereceğini sözlerine ekledi.