Mudanya Mütareke Evi Müzesi Restore Ediliyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Mudanya Belediyesi ile gerçekleştirilen protokol çerçevesinde, Bursa Mudanya Mütareke Evi Müzesi restorasyonu, düzenlenen törenle resmen başladı.

Mudanya Mütareke Evi Müzesi Restore Ediliyor
Törene; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Tirilye Belediye Başkanı Ali Turan’ın yanı sıra çevre beldelerin belediye başkanları ile AK Parti il ve ilçe yöneticileri ile il genel ve belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, gerçekleşen çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediyesi'ne ve emeği geçenlere teşekkür etti. Aktürk, tarihin değişimine ışık tutmuş olan bu yapının restorasyonu dışında, çevre düzenlemesi ve çevredeki binaların binaya uygun olarak giydirileceğini dile getirdi. Mudanya Mütarekesi'nin sadece Mudanya'da değil, dünya tarihinde önemli yeri olduğunu ifade eden Kaymakam Adem Öztürk ise yapılan restorasyon çalışmalarını; tarihe sahip çıkmanın, geleceğe de emin adımlarla yürümenin bir göstergesi olarak gördüğünü söyledi.

Bursa ve Mudanya'nın, bir tarih ve turizm şehri olması yolunda ellerinden gelen çalışmaları gerçekleştirdiklerini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya'nın bu dönemde hızlı bir gelişme içinde olacağını söyledi.

Sahil Projesi başta olmak üzere, onayları alınan projelere birer birer başladıklarını ifade eden Altepe, "Mudanyamızın, gerçek anlamda sahil şeridi ve turizm şehri olarak adını her alanda duyurması bizim en büyük amacımızdır." dedi.

Konuşmaların ardından, iki yüz yıllık Mudanya Mütareke Binası'nın restorasyon çalışmalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ile protokol üyeleri, ilk çekici vurarak başlattı. Öztimur Yapı Proje İnşaat şirketi tarafından yaklaşık 700 bin TL'ye mal olacak restorasyon ardından, binanın sonbaharda açılışı yapılması bekleniyor.