Mhp, Siyasileri Dolaşma Kararı Aldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı'na gerçekleştirdiği ziyaretinde, çözüm sürecine karşı kentteki siyasi partilerle Güç Birliği Platformu kurulması gerektiğini söyledi.

Mhp, Siyasileri Dolaşma Kararı Aldı
Gerçekleştirilen ziyarette CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz de, misafiri MHP İl Başkanı Aziz Aslan’ı kapıda karşılarken, ziyaret öncesinde iki başkan el ele sıkışarak samimi pozlar verdi. Ziyarette konuşan MHP İl Başkanı Aziz Aslan, çözüm süreci ile birlikte Türkiye’de gündeme gelen konuların siyaset üstü bir hal alarak, ülke meselesi haline geldiğini ve buna karşı Güç Birliği Platformu kurulmasının gündeme geldiğini söyledi.

Bu sürece siyasi farklılıkları bir kenara bırakarak her şeyden önce bu ülkenin normal bir vatandaşı olarak baktıklarını dile getiren Aslan, şöyle konuştu: “Güç birliği platformu kurulması için ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ anlayışıyla yola çıktık. İlk ziyaretimizi ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl teşkilatına yaptık. Hepimizin bildiği gibi Türkiye’de olan son olaylar bütün milletimizi partili partisiz hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun bütün insanlarımızda endişe içine sokmaktadır. Biz Afyon’da güç birliği platformu oluşturmak istiyoruz. Bu bayrak benim bayrağım, bu millet benim milletim diyen herkesi birlikte hareket etmeye davet ediyoruz. Bu düşünceden hareketle siyasi partilerimizi ziyaret edeceğiz”

SÖZ KONUSU VATANSA BİZİ KİMSE AYIRAMAZ
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ise, ziyarette yaptığı konuşmasında sözlerine çözüm sürecinde oluşturulan ‘Akil Adamlar’ heyetini eleştirerek başladı.

Görgöz, 40 bin insanın ölümüne sebep olan terörist başı Abdullah Öcalan’ın barışı nasıl sağlayacağını merak ettiğini söyledi.

Ülkenin iyi yönetilmediğini belirten Görgöz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle son aylarda AKP tarafından yapılan uygulamalar olayları çığırından çıkarmıştır. Biz bu yaşadığımız süreci halkımızla paylaştık. Aziz başkanın dediğine katılıyorum. Bu ülke meselesidir. Bayrağımız tektir, bizim üniter devlet yapımızı değiştirmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Biz kuzeyiyle, güneyiyle, doğusuyla, batısıyla herkesle kardeşiz. Yıllar öncesinde çıkarılan emperyalizmle oluşturulan PKK illetinin başındaki bebek katili dediğimiz kişi ülkeyi yönetir hale gelmiştir. Ne yapacağı belli olmayan toplum oluşturuldu. Masanın bir ucunda Abdullah Öcalan, diğer tarafında Başbakan Erdoğan, diğer tarafında BDP oturmuş ülkeyi yönetmek için bir araya gelmişler. Demokrasinin gereği bizler CHP’siyle MHP’siyle ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ düsturunu benimsemiş kişileriz. ‘Dünyada barış, yurtta barış’ düsturuyla yola çıktık. Ülkemizin menfaatleri, varlığı, birliği, dirliği söz konusu olduğu zaman bizi hiç kimse birbirimizden ayıramaz.”
Kaynak: İHA