Hava-iş'ten Thy'ye Övgü

Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, işten çıkarılan 305 personelin geri alınması durumunda Türk Hava Yolları’nın (THY) üzerindeki kara bulutların ortadan kalkacağını söyledi.

Hava-iş'ten Thy'ye Övgü
Ayçin, “THY’nin elde ettiği başarının üzerine düşen gölge, böylece şirketin üzerinden gidecektir.” dedi.

Grev yaptıkları gerekçesiyle işten çıkarılan 305 THY işçisinden bir kısmı Atatürk Havalimanı dış hatlar geliş katında eylemlerini sürdürüyor. Havalimanında 331 gündür eylem yapan Hava - İş Sendikası üyelerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, İl başkanı Oğuz Kaan Salıcı destek vermek için geldi.

Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, 331 gündür direndiklerini hatırlattı. Direnişe bugün başlamış gibi heyecanlı, coşkulu ve kararlı olduklarını ifade eden Ayçin, “Eylemlerimizle ilgili nihai sonuç işten çıkarılan 305 kişinin işe alınmasıyla olacaktır. Eğer bu 305 kişi işe alınırsa THY’nin üzerindeki kara bulutlar ortadan kalkacaktır. THY’nin elde ettiği başarının üzerine düşen gölge böylece şirketin üzerinden gidecektir. İçeride çalışan arkadaşlar, mağdur ve korku içerisindedir. Hakları ihlal edilen bir şekilde uçuş görevlerini yerine getirmektedir. THY yönetimiyle yaptığımız görüşmelerde bu yapılan haksızlığın giderilmesinin yönetimin inisiyatifinde olduğunu söyledik. Defalarca görüşmeler yapıldı, mevcut mahkeme kararlarına uygun davranacaklarını, davaları temyize göndermeyeceklerini söylemelerine rağmen işe iade davası sonuçlanan 165 arkadaşımızın dosyaları temyize gönderildi. Bu mevcut olan ilişkileri germekten, kopma noktasına gelen ilişkileri koparmaktan başka bir anlam taşımaz.” dedi.