Gençlik ve Spor Bakanlığınca Yürütülen Proje Kapsamında Oluşturulan Spot Tır, Gümüşhane'ye Geldi

Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen "Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun" Projesi kapsamında oluşturulan Spot TIR, Gümüşhane'ye geldi.

Spot TIR'ının Gümüşhane'ye gelmesi nedeniyle Atatürk İlkokulu bahçesinde düzenlenen törene, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen ve çeşitli kurumların yöneticileri ile sporcular katıldı.

Mayda, buradaki konuşmasında, Gümüşhane olarak projeyi alkışladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

''Spor sağlıklı yaşam ve sosyalleşme açısından ihtiyacımız ama hepsinden önemlisi ilimizi, ülkemizi temsil adına önemli bir aktivitedir. Yapılan her işin en iyi şekilde yapılması önemli. Hangi spor branşı olursa olsun, iddialı olacağız. Devletimiz insanlarımızın spor yapmasını istiyor. Bizler de Gümüşhane olarak bu girişimi destekliyoruz"

Mayda, sporda centilmenliğin önemine de işaret ederek, "İlkemiz herkes her zaman spor yapacak, ilgilendiğimiz her bir spor branşında da en iyisi olacağız ve centilmenlik ile iddia bir arada olacak" diye konuştu.

Canlı ise, sağlıklı bir toplum olmak için toplum bireylerinin spor yapması gerektiği belirterek, ''Hangi branşta olursa olsun başarılı olmak istiyorsak sporun bir dalı ile ilgilenmeniz hem kendi geleceğiniz açısından hem de toplum geleceği açısından çok önemlidir'' dedi.

Aslan da, 4 Mart'ta Ankara'dan yola çıkan TIR'ın, değişik illeri gezerek Erzurum'dan Gümüşhane'ye geldiğini ve 51 ili gezeceğini söyledi.

Konuşmalar sonrası Mayda ve beraberindekiler TIR'daki fotoğraf sergisini gezip portatif basketbol ve futbol sahalarını inceledi.

Muhabir: İbrahim Özdemir

Yayıncı: Tuncay Bekar
Kaynak: AA