Gediz Lys'de İl Birincisi Oldu

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, ÖSYM verilerine göre önceki yıllarda başarı sıralamalarında Kütahya'da 4 veya 5'nci sıralarda yer alan Gediz'deki liselerin, 2011 yılında olduğu gibi 2012 yılında da il birincisi olmasından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Gediz Lys'de İl Birincisi Oldu
Başkan Karaoğlu, ilçedeki liselerin, lisans programlarına yerleştirmede yüzde 3.62 ile Kütahya'da zirvedeki yerini koruduğunu belirti. Gediz Anadolu Öğretmen Lisesi'nin, yüzde 83,54 yerleştirme oranı ile ildeki tüm liseleri geçerek birinciliğe yükselirken, kendi okul türleri içinde Kız Meslek Lisesi'nin de yine ilde kendi türünde yüzde 19.23 yerleştirme başarısı ile ilde birincilik ve Türkiye genelinde üçüncülük elde etmeyi başardığını belirten Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Gediz’de 9 lise, 1'i özel 17 ortaokul, 1 İmam-Hatip Ortaokulu, birleştirilmiş sınıflı okullar ile birlikte 26 ilkokul ve 1'i özel olmak üzere 2 anaokulunda eğitim veriliyor. Bu okullarda toplam 520 öğretmen ve 240 personel bulunuyor. Gediz’deki eğitim başarısını artırmak için neler yapılabileceği hususunda il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri, okul yöneticileri, yerel yöneticiler, siyasi parti temsilcileri ve İl Genel Meclisi üyeleri ile istişare edilerek; okulların tamamında yetiştirme kursları açıldı ve bu kurslara her yıl Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan katkı sağlandı ve maddi durumu müsait olmayan öğrenciler özel dershanelere gönderildi. Bu öğrenciler yıl içinde yapılan deneme sınavları ile sürekli kontrol edildi. Bu konuda maddi ihtiyaçların karşılanmasında Belediyeler ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) katkı sağladı. 2010 yılında eğitime başlayan Fen Lisesi ve 2011 yılında açılan Sağlık Meslek Lisesi mezun verdiğinde Gediz'in başarı oranı daha da yükselecektir. Gediz’de 2012 yılında 520 öğrenci YGS sınavına girmiş, 180 öğrenci dört yıllık sınavla öğrenci alan fakültelere yerleşmiş olarak elde edilen yüzde 34,62 başarı ile ilimizdeki ilçeler arasında Gediz birinci oldu. Ortaöğretimde ise 2007 yılında üç öğrencimiz Fen Lisesi kazanırken bugün bu sayı 30'u geçmiştir, başarı oranı da yüzde 60'ın üzerine çıkmıştır" dedi.

Gediz'in her alanda olduğu gibi eğitim alanında da üst üste başarılar gösterdiğini anlatan Başkan Saraoğlu "2011 yılında olduğu gibi 2012 yılında da Gediz'de bulunan liselerimiz yine LYS başarı sıralamasında Kütahya il birincisi olmuştur. Bunlar gelişigüzel başarılar değildir. Tamamen düzenli ve istikrarlı bir çalışmanın ürünüdür.

İlçemizin eğitimde bu kadar başarılara imza atmasında destelerini her zaman gösteren Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’na, öğretmenlerimize, idarecilerimize, okul aile birliği başkanları ve emeği geçen herkese teşekkür eder, öğrencilerimizin başarılarının devamını dilerim" diye konuştu.

Kaynak: İHA