Ford Sektör Liderliğini Bırakmayacak

Geçen yıl Şubat ayında geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay’ın yerine Ford Otosan Genel Müdürü olarak atanan Haydar Yenigün, Muğla Bayisi Helvacıoğlu Oto Plaza’yı ziyaret etti.

Ford Sektör Liderliğini Bırakmayacak
Ziyarette Helvacıoğlu Otosan’ın kurucusu Mehmet Emin Ünal, oğulları Muğla Bayii Mustafa Ünal ve İzmir Bayii Melih Ünal da hazır bulundu.
Göreve geldikten sonra Türkiye’deki tüm bayileri ziyaret ettiğini belirten Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, hedeflerinin 11 yıldır otomotiv sektöründeki liderliklerini bundan sonra da devem ettirmek olduğunu söyledi

Yenigün, Helvacıoğlu bayiinin 3 yerde faaliyet gösterdiğini belirterek şöyle konuştu: "İlk üç aylık satışları ile Türkiye’de ilk sırada yer alıyorlar. Geçen yıl Türkiye birinciliğini kıl payı kaçırdılar. Bayilerimizle iş ilişkisinin ötesinde aile ortamında bir düzenimiz var. Ford olarak otomotiv pazarındaki liderliğimiz 11 yıldır devam ediyor. İlk üç aylık verilere göre, 2013 yılında da Pazar liderliğimizin devam edeceğine inanıyorum. Geçen yıl yaklaşık 800 bin araç satışı olmuş. Bu yıl bu rakamı geçeceğimize inanıyorum. Hedefimiz 15 ayda 15 yeni modeli piyasaya sürmekti. Bunu başaracağız. Türkiye’deki ekonomik veriler şu an çok olumlu. Bu havanın devam etmesi otomotiv sektörünün daha ileriye gideceğini gösteriyor”
Ford Otosan Genel Müdürü Yenigün, Muğla ziyaretinde Ford Helvacıoğlu Muğla Bayii Mustafa Ünal’a Ford’un Kocaeli tesislerinde şirket çalışanları tarafından elle yapılan altın sarısı bir minibüs hediye etti.
Kaynak: İHA