Düzce’deki Yangının Ardından

Düzce’nin Çamköy Mahallesinde 22 Nisan 2013 günü çıkan yangında mağdur olan 10 aile 40 kişiye devlet yardım elini uzattı.

Düzce Valiliği tarafından yapılan çalışmalar ile ilgili olarak “Çamköy Mahallesinden 1 evde çıkan yangının 4 eve sıçraması sonucu, 10 aile toplam 40 kişi evsiz kalmış olup, Valiliğimizce Vali Yardımcısı Volkan Barış Göçmez Başkanlığında, İl Emniyet Müdürü, İl Afet ve Acil Durum Müdürü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü, Kızılay Derneği Düzce Şubesi Başkanı, Düzce Büyük Bir Aile Derneği Başkanından müteşekkil komisyon oluşturularak yangından zarar gören vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışma yapılmıştır. Bu kapsamda Kızılay Düzce Şubesi tarafından 40 yatak, 80 battaniye, 40 yastık, 8 katalitik soba, 8 mutfak seti, muhtelif temizlik malzemesi yardım olarak verilmiştir. Düzce Belediye Başkanlığı ve Kızılay Düzce Şubesi Başkanlığı tarafından yemek ihtiyaçları karışlanmaktadır.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından uygulanmakta olan Sosyal Market Projesi kapsamında kıyafet ihtiyaçları karışlanmaktadır. Bir aile valiliğimiz tarafından geçici süreyle otelde misafir edilecektir. Diğer aileler kendi istekleri ile aynı mahallede oturan akrabalarının yanına yerleşmişlerdir. Yangından zarar gören ailelerden 5’i Bakanlığımız kaynakları ile TOKİ tarafından inşa edilen sosyal konutlara yerleşmek üzere müracaat ederek hak sahibi olmuşlardır. Müracaatı olmayan 4 ailenin hak sahibi olma kriterlerini taşıyıp taşımadığı tespit edilerek önümüzdeki günlerde kurayla yerleştirileceklerdir. Meydana gelen yangın 7269 sayılı Afet Kanunu kapsamında genel hayata etkili olmadığından bu kanun kapsamında hak sahibi yapılamamaktadır. Zarar görenlerin her türlü ihtiyaçları Valiliğimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce karşılanmaya devam edilecektir” denildi.
Kaynak: İHA