"Dünden Bugüne Akçaabat" Sempozyumu Düzenlenecek

Akçaabat'ta, "Dünden Bugüne Akçaabat" sempozyumu organize edilecek.

Akçaabat Belediye Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 26-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek sempozyumda, Akçaabat'ın tarih, dil, edebiyat, halk bilimi, eğitim, öğretim, spor, tarım, sanayi, ticaret, sanat, kent ve mimari olmak üzere tüm yönlerinin inceleneceği belirtildi.

Akçaabat'ın her yönüyle konuşulacağı sempozyuma çeşitli üniversitelerden öğretim görevlileri, araştırmacı ve yazarlar ile tarihçilerin konuşmacı olarak katılacağı ifade edilen açıklamada, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen'in şu ifadeleri yer aldı:

"Bir kenti anlamak için her şeyden önce kentin insanlarına, tarihsel, kültürel, sanatsal birikimlerine, mimarisine, sözlü ve yazılı dil ögelerine bakmak ve bunları günümüz süzgecinden geçirerek tartmak ve anlamak gerekir. Bir mozaik eser nasıl parça parça ama bütün olarak güzelse bir kent de bütün dokularıyla yan yana geldiğinde gösterir kendini. Kentler aynı zamanda içinde yaşayan insanların kimliğidir. Akçaabat Belediyesi olarak bu yıl bir kenti yani kültür, sanat ve turizm şehri olan Akçaabat'ı anlatan sempozyum düzenlemenin heyecanını yaşıyoruz."

Sempozyum, Akçaabat Erol Günaydın Sanat Merkezi'nde düzenlenecek.

Muhabir: Derviş Altuntaş

Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
Kaynak: AA