9. Gazipaşa Tarım Fuarı Açıldı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde tarım sektöründen 73 firmanın stant açtığı 9.Gazipaşa Tarım Fuarı açıldı.

9. Gazipaşa Tarım Fuarı Açıldı
Fuarın açılışına CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Gazipaşa Tarım Kültür Turizm Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüsnü Doğan, Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cılız ile çok sayıda çiftçi ve vatandaş katıldı.

Törende konuşan CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar Türkiye'nin 2.5-3 milyar dolarlık yaş sebze meyve ihracatı yaptığını söyledi.

Acar, bu payda Antalya'nın payının büyük olduğunu dile getirerek, "Türkiye bu potansiyeli kat ve kat artırabilir. Ama tarım politikaları nedeniyle Türkiye üretemez hale getiriliyor. Bugün Türkiye saman ithal ediyor" dedi.

Fuarların Türkiye'nin potansiyelini harekete geçirilmesine ciddi katkılar sağladığını aktaran Acar, Gazipaşa'da ki fuarın Türkiye'nin potansiyeline ciddi katkılar sağladığını kaydetti.

Kaymakam Pamuk ise, 12 ay tarımın yapılabildiği Gazipaşa'da tarımın vazgeçilmez olduğunu söyledi.

2014 yılında faaliyete geçecek olan Gökçeler Barajı'nın ilçenin tarım potansiyelini artıracağını dile getiren Pamuk, "Bu yıl dokuzuncusunun düzenlediğimiz tarım fuarının önemi daha da artmıştır. Kurumlar arası işbirliğinin hayata geçirilmesinde önemli bir gösterge olarak gördüğüm Gazipaşa Tarım Fuarı'nda emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Açılış töreninde konuşan Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç ise, “Gazipaşa tarım fuarının 9’uncusunu düzenliyor. Gazipaşa uzun yıllardan beri eğitim alanında kendini göstermiş olsa da hem turizmde hem de tarımda kendini tanıtamamış bir ilçe. Her iki parametrede de gerek Gökçeler Barajı, D-400 Karayolu’nun yapımı, Havalimanının uluslar arası uçuşlara açılması ve imar planının onaylanıyor olması 2013 yılının çok iyi geçeceğini gösteriyor. Yıllardır söylenen ‘Gazipaşa gelişecek’ söylemini artık büyük bir rahatlıkla söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri fuarın açılış kurdelesini kesti. Fuarı gezen protokol üyeleri stant yetkililerinden ürünleri hakkında bilgi aldı. Fuar 27 Nisan tarihine kadar açık kalacak

Kaynak: İHA