23 Nisan’da 'Çocuk'ca Eğlendiler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Adana’da da coşkuyla kutlandı.

23 Nisan’da 'Çocuk'ca Eğlendiler
Kutlamaların yapıldığı adreslerden birisi de Özel Akdeniz Okulları oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan kutlamalarda öğrencilerin söylediği şarkılar ve sunduğu gösteriler büyük alkış aldı.
Akdeniz Koleji İlk ve ortaokul müdürü Mesrure Uğur, konuşmasında, Ulu Önder Atatürk’ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tüm dünya çocuklarına armağan ettiğini belirtti.

Uğur, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının kurduğu ve Türk halkının üstün çabalarıyla yükselen Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmak hepimizin asli görevidir. Çünkü sizler bugünleri yarınlara taşıyacak neferlersiniz. Bizlerde, bu ülkeyi bilim ve aklın ışığında, Atatürk ilke ve inkılaplarının rehberliğinde mutlu yarınlara taşıyacağınıza inanıyoruz" dedi.

Ana sınıfının dans gösterileriyle devam eden programda 1-B sınıfı öğrencisi Asya Sultan Şahin’in okuduğu bayrak şiiri büyük beğeni topladı. Programın ilerleyen bölümlerinde 1. sınıf öğrencileri şiirler okurken, ana sınıfı öğrencileri İngilizce şarkılar söyledi.

Step gösterileri, halk oyunları ve karma dans gösterilerinin yapıldığı programın sonunda 5. 6. 7. ve 8. sınıflar arası akrostiş şiir yarışması 2. 3. ve 4 sınıflar arası resim yarışması, halat çekme, yoğurt yeme, çuval giyme gibi yarışmalar düzenlendi.

Kaynak: İHA