1'inci Ulusal Kadın Girişimcilik Zirvesi 27-28 Nisan'da

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Bursa Kadın Girişimciler Kurulu, 27-28 Nisan'da, 81 ilden kadın girişimcilerin katılımıyla "1'inci Ulusal Kadın Girişimcilik Zirvesi"ni düzenleyecek.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi de olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İlhan Parseker, BTSO binasında düzenlediği yaptığı basın toplantısında, kadın elinin dünyayı güzelleştirdiği, daha yaşanılır bir iklim kazandırdığı konusunda tüm insanlığın hemfikir olduğunu söyledi.

Dünyada tarihteki başarılı kadınlardan örnekler veren Parseker, "İlk kadın milletvekilimiz Benal Arıman'dan Sabiha Gökçen'e, ilk dünya güzelimiz Keriman Halis'ten ilk kadın tiyatrocumuz Afife Jale'ye, Milli Mücadelenin kadın ruhunu temsil eden Halide Edip Adıvar'dan ilk alfabenin yazarı Melahat Uğurkan'a kadar yüzlerce, binlerce başarılı Türk kadını var" dedi.

Parseker, kadın eli değmeden kalkınma ve daha güzel bir dünyanın mümkün olmadığını vurguladı.

Türkiye'de insanların, daha zengin olmayı, huzurlu yaşamayı, mutlu yarınları solumak istediğini dile getiren Parseker, şöyle konuştu:

"Gerçekten refah devleti olmak istiyorsak kadınımızı girişim dünyasına, siyasete, yönetim kademelerine, kısaca hayatın tam içine, hak ettiği ölçüde sokmak zorundayız. Kadın girişimci sayımızı 1 milyona, kadınımızın istihdam oranını en az yüzde 50'ye yükseltmemiz şart. Adana'da, Konya'da, Diyarbakır'da, Trabzon'da, Sivas'ta ya da Kahramanmaraş'ta, ülkemizin her yerinde kadınlarımız özgür ve öz güven sahibi olabilmeli. Kadınımızı iş hayatının içine sokamazsak zenginleşmemiz de yaşam kalitemizin yükselmesi de koca bir hayal olarak kalır. Bunun için gerekli eko iklimi sağlamamız, sonraki nesillere borcumuzdur."

Parseker, kadın girişimci programlarını yaygınlaştırmak, kadınların finansmana erişim imkanlarını artırmak, iş gücü piyasasının özellikle kadınlar için esnekleştirilmesini sağlamak gerektiğini anlattı.

Kadınlara bilgi ve beceriler kazandırılması için özel merkezler açılmasına, çocuk bakım hizmetlerinin güçlendirilmesine, kentli kadınlar için hizmet sektörünün modernleşmesi ve rekabete açılmasının sağlanmasına, kadınların evlerinden işlerine güvenle ulaşabilmesine ihtiyaç duyulduğuna dikkati çeken Parseker, "BTSO olarak yeni dönemde kadın girişimciliği ve istihdamıyla ilgili radikal adımlar atmaya kararlıyız" ifadesini kullandı.

Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Örnek de Bursa'ya yakışır bir şekilde Türkiye'de bir ilki gerçekleştirecek olmanın haklı onurunu yaşadıklarını anlattı.

Tüm illerden kadın girişimcilerin katılımıyla 27-28 Nisan'da gerçekleştirilecek "1'inci Ulusal Kadın Girişimcilik Zirvesi"nde, ünlü iş kadınları başarı öykülerini anlatacak, deneyimlerini paylaşacak.

Muhabir: Haluk Yüksel

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA