Uçurtmalar 23 Nisan’da Datça Semalarını Süsledi

Muğla’nın Datça ilçesinde her 23 Nisan’da düzenlenen Geleneksel Uçurtma şenliğinde uçurtmalar semaları süsledi.

Uçurtmalar 23 Nisan’da Datça Semalarını Süsledi
Datça 12. Geleneksel Uçurtma Şenliği, Reşadiye Mahallesi’nde bulunan Rüzgar Tepesinde yapıldı. Her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yapılan geleneksel uçurtma şenliği, bu yıl da yine renkli görüntülere sahne oldu. Çok sayıda uçurtmanın yarıştığı şenliğe Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuray Kabaş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, şenlikte yaptığı açıklamada, “Çocuklarımızın resmi bayram programının dışında eğlendirebilmek için böyle bir şenlik düzenliyoruz. Çocuklarımıza adanan bu bayramda asıl eğlenmesi gerekenler onlar. Ancak onlar bizi gösterileriyle eğlendiriyor ama biz onları resmi programları bitince evlerine gönderiyoruz. Böylece onlar eğlenemiyordu. Bunu göz önüne alarak 12 yıl önce böyle bir etkinliği düzenleme kararı aldık. O günden beri bu uçurtma şenliği devam ediyor. Bu şenliği düzenlememizde İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün büyük katkıları var. Onlara da bu vesileyle teşekkürlerimi sunuyorum. Bu şenlik daha uzun yıllar devam edecektir” dedi.

Datça 12. Geleneksel Uçurtma Şenliği’nin sonunda yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren yarışmacılara birer plaket verildi.

En uzağa giden uçurtma kategorisinde Doğanay Çam birinci, Elif Köstereli ikinci ve Selami Subaşı üçüncü oldu. En ilginç uçurtma kategorisinde de Burhan Aşar birinci, Serhat Kaçar ikinci ve Hüseyin Kuyucu üçüncü oldu. En büyük uçurtma kategorisinde ise Umut Baş birinci, Barış Kaya ikinci ve Tolga Avcı da üçüncülüğü kazandı. Geniş bir katılımla yapılan uçurtma şenliği akşamın geç saatlerine kadar devam etti.
Kaynak: İHA