Soma'da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Soma ilçesinde coşkuyla kutlandı.

Soma'da 23 Nisan Coşkusu
Cengiz Topel Meydanı'nda Atatürk büstüne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin konulmasıyla başlayan törene Kaymakam Abdülkadir Karataş, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Garnizon Komutanı Kıd. Yzb İbrahim Kılınç, Belediye Başkanı Hasan Ergene, Kamu kurum ve kuruluş Amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, "Dünya sahnesinde herkesin bir rolü bir görevi vardır diye düşünüyorum. Aziz milletimizin de bu sahnede müstesna bir rolü vardır. Tarihinin hiç bir döneminde esaret altında yaşamamış bir milletin bağımsızlık ruhu adeta genlerine nakşedilmiştir. Bu sebeptendir ki, İstiklal Harbi'nde bütün varlığıyla vatanı savunmuş, düşmanlarının üstünlüklerine rağmen muzaffer olmuştur. Savaş bittikten sonra bir yandan yaralarını sararken diğer yandan da dünyanın özlemle beklediği iki güzide kavramı haykırmaya başlamıştır, barış ve kardeşlik. Bugün de Atasının izinden giden yürekleri kainat kadar geniş gönülleri ummanların sığınağı olan aziz milletimizin evlatları bizim çocuklarımız rengine, milletine, dinine, diline bakmadan bütün dünya çocuklarını ellerinden tutarak omzundaki yükün sorumluluğuyla dünyanın her köşesine sevgi, barış ve kardeşlik tohumları ekiyorlar. Büyükler olarak bizler de dünyanın içinde bulunduğu durumdan kurtulması için minik bedenli ama yürekleri çok büyük olan çocuklarımıza destek vermeli. Dünyanın bir gül bahçesi olmasına destek olmalıyız. Ve yine her zaman ve zeminde güçlü olmamız için birlik ve beraberliğimizi kardeşliğimizi pekiştirmeliyiz. İnanıyorum ki gelecek neslimizle birlikte 21. yüzyıl bizim asrımız olacak ve dünya yeniden refah ve huzura kavuşacaktır. Dünyayı sevgi rengine boyayacak damarlarındaki asil kanın ruhuyla kendi bayramını bütün dünya çocuklarıyla paylaşan en kıymetli hazinelerimizin biricik çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutluyor bu coşkulu bayram gününün milletimizi birbirine kaynaştırmasını sımsıkı bağlarla birbirine bağlanmasını, dünya tarihi durdukça Türkiye Cumhuriyeti'nin var ve muzaffer olmasını diliyorum" dedi.

Çocuk Oyunları ve Spor Kulübü Federasyonu öğrencilerinin eski oyunlardan mendil kapmaca ve seksek oyunlarının da dahil edildiği kutlama töreni, renkli görüntülere sahne oldu. Öğrenciler tarafından okunan şiirler ve gösterilerin yapıldığı tören çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA