Samsung'tan beyin gücüyle çalışan tablet

Samsung düşünce gücünü kullanarak e-postaları kontrol edebilecek ve müzik dinlenebilecek bir tablet geliştiriyor.

Samsung'tan beyin gücüyle çalışan tablet
Daily Mail'in haberine göre teknoloji devi Samsung yürüme engelli insanların modern topluma daha kolay adapte olabilmesini sağlamak amacıyla zihin kontrollü mobil cihazlar üretmek için uzun yıllardır uğraşıyordu.

Ancak beyin kontrollü bilgisayar projesinin esas hedefi tüm insanların cihazlarla etkileşim yollarını genişletmekti.

Son dönemde düşünce gücüyle kontrol edilebilen mobil cihaz geliştirmeyi kafasına koyan araştırmacılar insanlara tekrarlayan görsel desenleri gösterdiğinde ortaya çıkan beyin aktiviteleriyle saptanan beyin sinyallerini kullanarak bu çalışmayı geliştiriyor.

Samsung'un araştırmacılarından Insoo Kim, 'Mobil cihazlarla etkileşimde yeni yollar keşfetmek projenin arkasında itici bir güç oldu.' şeklinde konuşurken; sözlerine'Birkaç yıl önce telefonunuzu sadece küçük bir tuş takımıyla kontrol edebiliyorken, günümüzde kullanıcı kontrollü mobil cihazlar sayesinde ses, dokunma ya da göz hareketleriyle cihazları yönlendirebiliyoruz' diyerek devam etti.

Beyinle kontrol edilebilecek tablet ya da cep telefonu fikri şu an için taslak aşamasında olsa da Samsung çalışanları araştırmalarına çoktan başladılar.