Osmaniye'de 23 Nisan Kutlamaları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Osmaniye’de coşkuyla kutlandı.

Osmaniye'de 23 Nisan Kutlamaları
Kutlama törenine Cevdetiye Konaklama Tesisleri’nde kalan Suriyeli Türkmen çocuklarda katıldı.

Yöresel oyunlarını sergileyen çocuklar, daha sonra Türk bayrağı açarak tribündeki kalabalığı selamladı.
Kutlama törenleri Devlet Bahçeli Meydanı’ndaki Atatürk anıtına İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç'ın çelenk sunumuyla başladı.

Kutlama etkinlikleri 7 Ocak Şehir Stadyumu’nda devam etti. Vali Celalettin Cerrah, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ersin Kaya ve Belediye Başkanı Kadir Kara, öğretmenler, öğrenciler ve halkın bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Kılıç, "Büyük Önder Atatürk’ün dediği gibi 'Yeni Türkiye Devletinin Yapısının Ruhu, Milli Egemenliktir'. Egemenlik hiçbir anlam, hiçbir şekil ve hiçbir yönde ortaklık kabul etmez. Sevgili Öğretmen arkadaşlarım; Biliyoruz ki, bugün milletlerarası ilişkilerde, egemenlik ve güç kavramı, bilgiyi kullanma yeteneğine sahip olanlar ve yeteneklerini geliştirenler tarafından rahatlıkla kullanılabilmektedir. Bu itibarla geleceğimizin en büyük teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgili, toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek girişken, küresel düşünüp, ufku geniş hareket edebilen tarzda yetiştirebilme sorumluluğu üzerinizdedir. Sizin bunu gerçekleştirebileceğinizden eminiz. Yapmakta olduğunuz bu kutsal görev her türlü takdirin üzerindedir" dedi.

Konuşma ve şiirlerin okunmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Celalettin Cerrah tarafından ödülleri verildi

Ardından Özel Ender Eğitim Kurumları öğrencilerinin sergilediği "Kurtuluş Savaşı" temalı müzikal gösteri ve jimnastik gösterisi yer aldı. Osmaniye Belediyesi Çocuk Mehter Takımı gösterisi, Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu öğrencilerinin Zeybek oyunları, Özel Hoşgörü Eğitim Kurumları öğrencilerinin Kafkas Halk Oyunları gösterisi, Cebelibereket İlköğretim Okulu öğrencilerinin Artvin Yöresi Halkoyunları gösterisi 7 Ocak İlköğretim Okulu öğrencilerinin Osmaniye Yöresi Halkoyunları, Suriyeli Türkmen çocukların halkoyunları gösterisi ile devam eden etkinlikler, kutlama programına katılan tüm okulların gerçekleştirdikleri müzikal final ile son buldu.
Kaynak: İHA