Küçük Arda, Ankara Valisi Oldu

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını, Çankaya Ahmet Haşim İlkokulu öğrencisi Arda Kenan Sever’e devretti.

Küçük Arda, Ankara Valisi Oldu
Öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir heyet, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 93. yılı dolayısıyla Ankara Valisi Yüksel'i makamında ziyaret etti.
Makamını çocuk valiye teslim etmekten dolayı büyük bir bahtiyarlık duyduğunu belirten Yüksel, "23 Nisan 1920 günü sabahı Ulus’taki tarihi Meclis Binası çevresinde toplanan Ankaralıların yüreklerinde hissettikleri ulusal egemenliğe kavuşma coşkusunun 93. yıl sonra aynı yüksek heyecanlarla yaşanmaya devam edildiğini, Yüce Türk Milletinin sınırsız sevgi duyduğu çocuklarına armağan ettiği bu anlamlı ve önemli bayram, Ankaralı Çocuklara kutlu olsun." dedi.

Vali Yüksel, Ankara’da çocuk haklarını gözeten iyi bir yerel yönetişim hedeflediklerini belirterek, "Ülkemizin geleceği ve egemenliğimizin teminatı olan çocuklarımıza güveniyoruz. Ankara’da çocuklar arasında ayrımcılık yapmama, çocukların yüksek yararını gözetme, yaşama ve gelişme haklarının geliştirilmesi ve çocuk görüşlerine saygı gösterilmesi önceliğimizdir." diye konuştu.

KÜÇÜK VALİ HEYECANLANDI
Vali Yüksel'in makam koltuğunu devrettiği Çankaya Ahmet Haşim İlkokulu öğrencisi Arda Kenan Sever de çok heyecanlı ve mutlu olduğunu söyleyerek, "Dünyada bayramı olan çocuklar sadece bizleriz. Bundan dolayı da çok şanslıyız. Bu bayramı uzun yıllardır Dünya çocuklarıyla birlikte kutluyoruz. Milli iradenin kalbinin attığı yer olan TBMM’nin açılışının 93. Yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir içtenlikle kutlarım. Ayrıca bugünkü coşkuyu, bu makama oturmanın sevincini bana yaşatan başta Sayın Valimiz Alaaddin Yüksel’e, bu yolculuğumda bana destek veren aileme ve emeği geçen öğretmenlerime huzurlarınızda teşekkür ediyorum." açıklamasını yaptı.
Vali Yüksel, daha sonra çocuklara çocuk kitapları, yazım kılavuzu ve boya setinden oluşan bir hediye paketi armağan etti.