Kartal’da Çocuklar, 23 Nisan’ı Akşam Saatlerine Kadar Kutladı

Kartal Belediyesi, düzenlediği programlarla çocukların 23 Nisan coşkusunu akşama saatlerine kadar kutladı.

Kartal Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklarla birlikte çeşitli programlarla akşam saatlerine kadar kutladı. Öğle saatlerinde Kartal Belediyesi Merkez Hizmet Binası önünden, kortej yürüyüşü ile başlayan kutlamalar, çocuk eğlenceleri, 9D Sinema gösterileri ile devam etmişti. Akşamda Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde Sunay Akın'ın “Çocukluğun Tarihi, Hayallerin Tarihi” temalı programı “Oyuncak Silahını Getir, Kitabını Götür” kampanyası ile kutlamalara kaldığı yerden devam edildi. Çocukların ve büyüklerin yoğun ilgi gösterdiği gösteriye, Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz’de katılarak çocuklarla birlikte eğlendi. Kutlamalar kapsamında şair, gazeteci ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın, “Çocukluğun Tarihi, Hayallerin Tarihi” sahne gösterisi ile çocukları, hayallerinin ucuna kadar sürükledi. “Çocukluğun Tarihi, Hayallerin Tarihi” konulu gösteride Sunay Akın, çocuklara; Atatürk’ün nasıl biri olduğunu, Taksim’in nasıl kurulduğunu, Sirkeci Garı’nın Topkapı Sarayı’ndan geçmesi, İstanbul Oyuncak Müzesi’nin tarihinden, 2010 yılında Avrupa Başkenti olan İstanbul’un tanıtım müziğine kadar pek çok tarihi konulara değinerek çocukları hayallerin ucuna kadar sürükledi. Gösteri sonrasında düşüncelerini dile getiren yazar, gazeteci ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın şunları söyledi:
“Çocuklarla beraberdim ve ayrıca çocukluğunu kaybetmeyenlerle birlikteydim. Özgürlüğü elinden alınan çocuğa büyük derler. Onlarla beraberdik bu çok anlamlıydı. Ben sahnede çocuk olmanın tarihini, hayallerin tarihini anlattım. Gönül istiyor ki böyle bayramlarımız bilgiyle dolu gitsin. Bugüne kadar pek yapmıyorduk bunu. Elbette ki eğleneceğiz, elbette ki festival havasında geçecek bayramlar, aynı zamanda bilginin sunulduğu günlerdir. Bu yüzden Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz, çok teşekkür ediyorum.”
Gösteriyi çocukların çok yakından takip ettiğini de belirten Akın, çocuklara bir soru sorduğumuzda çok canlı, dinamik ve iştahla sorularına karşılık verdiklerini de sözlerine ekledi. Tarihi bir gösteriyi büyük bir heyecanla izleyen Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz, “Gündüz, ulusal bayramlarımızdan birisini çocuklarımızla kutladık. Şimdi de Sunay Akın’ın dediği gibi ‘Tarihi yok olan milletin ayakta durması mümkün değil.’ Osmanlı’yı, Selçuklu’yu, Cumhuriyeti’de bileceğiz. Bu yüzden de bugün akşam tarihe yolculuk yapmak istedik ve çocuklarımızla Sunay Akın’ı bir araya getirdik. Hepsini zamanıyla değerlendireceğiz, Zamanında tespit edip ona göre gençlerimizi yetiştireceğiz. Akıllı, aklını kullanan, bilgiye ulaşan bir nesil bekliyoruz. Bu yüzden de böyle bir etkinliği düzenledik” diye konuştu.

Gösteriyi izlemeye gelen çocuklar, “Oyuncaklarla ilgili tarihi bir şeyler anlatıldı. Çok eğlendik. Eğlenirken de yeni hikâyeler öğrendik. Eğlenerek öğrendiğimiz için de hem aklımızda kaldı, hem de tarihi daha çok inceleyeceğiz” diye konuştu

Program çıkışı “Oyuncak Silahını Getir, Kitabını Götür” kampanyası çerçevesinde oyuncak silahlarını getiren çocuklar, Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz tarafından kitaplarını aldılar. “Ömer Seyfettin’in Perili Köşk” kitabını alan çocuklar, böyle etkinliklerin sürekli devam etmesini istedi.
Kaynak: İHA