Güngören’de 23 Nisan Coşkusu

Güngörenli öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

Çocuklar, rengarenk kıyafetleriyle, ellerinde Türk bayrakları ve Gangnam Style, danslarıyla hem coştu hem de türümündeki seyircileri coşturdu.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bekleyen binlerce çocuk, Güngören Yahya Baş Stadyumu’nda bir araya gelerek unutulmaz bir gün yaşadı. Sadece çocukların değil, büyüklerin de eğlendiği bayramda, şiirler okundu, danslar edildi. Program İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan okunmasıyla başladı.

Programın başlamasıyla protokol üyeleri ve başkanlar, stadyuma inerek çocukların bayramını kutlayarak, hayırlı dileklerde bulundu. Daha sonra stadyumda yerlerini alan binlerce öğrenci, hazırlamış oldukları gösterilerini gerçekleştirdi. Judo ve tekvando gösterisi ile başlayan gösteriler; çuval yarışları, yöresel oyunlar, kolbastı ve Gangnam Style oyunlarıyla devam etti. Stadyumda Gangnam Style müziği çalarken de hem türümünde hem de sahada renkli görüntüler oluştu.

Özel günde çocukları yalnız bırakmayan Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, “Mustafa Kemal Atatürk, çocuklar için 23 Nisan’ı gününü çocuklara armağan etti. Bütün çocuklarını bayramını tebrik ediyorum. Onların bu ülkenin gerçek sahibi olduklarını kabul ediyorum. Onlarda bunu biliyorlar. Bu ülke eğer bir yere gidecekse onlar götürecek. Dolayısıyla bizim temellimiz onları korumak ve bunu hissettirmek. Buradan da bütün çocukların ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum ” dedi.

“KEŞKE SURİYE’DE Kİ ÇOCUKLARDA BİZİM GİBİ ŞANSLI OLSALARDI”
23 Nisan şenliklerini izlemeye gelen binlerce öğrenci, “Bugün çok güzel bir gün. Arkadaşlarımız çok güzel oynuyor yöresel oyunlar oynuyor. Bunları izlediğimiz için çok sevinçliyiz. Atatürk bizi çocukları unutmamış ve 23 Nisan’ı bize armağan etmiş onun sayesinde çok eğleniyoruz. İran’da ya da Suriye’de çocuklar bu kadar sevinmiyor. Türkiye’ye baktığımızda ise çocuklarının çok sevindiğini görüyoruz. Bu yüzden Türk olmak ayrıcalıklı bir şey. Keşke onlarda bizim kadar şanslı olsalardı. Onların buraya gelip bizimle birlikte eğlenmesini isterdik” diye konuştular.

“TÜRK BAYRAĞI ALTINDA OLAN BÜTÜN ÇOCUKLAR BİZİM ÇOCUKLARIMIZ”
Çocuklarını izlemeye gelen Selvi ailesi ise "Çocuklarımız çok güzel oynuyor. Bugün burada çocuğumuz oynuyor ama hepsi bizim çocuklarımız. Türk Bayrak’ı altında olan bütün çocuklar bizim çocuklarımız bugün de çok güzel oynuyorlar, böyle şeylerin devam etmesini istiyoruz. 23 Nisanları çok seviyorum” dedi.

Törene; Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman'ın yanı sıra, Güngören Kaymakamı Zafer Orhan, Garnizon Komutanı Albay Ali Soner Evirgen, Güngören Emniyet Müdürü Abdullah Nurkan, öğretmenler, veliler, vatandaşlar ve binlerce öğrenci katıldı.

Kaynak: İHA