'gül Devri' İsimli Tiyatro Oyunu Sergilendi

Çorum Eğitim Sevenler Derneği Sungurlu Şubesi (ÇESDER), tarafından Fatih Üniversitesi Sanat Tiyatrosu'nca hazırlanan 'Gül Devri' isimli tiyatro oyunu ilçede sergilendi.

'gül Devri' İsimli Tiyatro Oyunu Sergilendi
Sungurlu Özel İdare Salonu'nda sahnelenen ve 2 seans şeklinde oynanan oyuna ilçe halkı büyük ilgi gösterdi. Oyun öncesi kısa bir konuşma yapan ÇESDER Sungurlu Şubesi Başkanı Hacı Işıtan, etkinliğe katılımın yoğun olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, etkinliğe gelen ilçe halkına teşekkür etti.
Programa Sungurlu İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin, Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya,Sungurlu Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda ayrıca Peygamber Efendimiz adına naat, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlendi.

Sanat Ekibi Tiyatro Sorumlusu Aydemir Gültekin'in yazıp yönettiği oyun, Anadolu'dan İstanbul'a gelen iki üniversite öğrencisinin üzerinden günümüz toplumsal yaşamı karşılaştırılıyor. 2 perdeden oluşan 'Gül Devri' adlı oyun üç farklı zaman diliminde İstanbul, Anadolu, Mekke ve Medine'de geçiyor. Oyun aynı kasabanın farklı köylerinde yaşayan ama aynı üniversiteyi kazanan Bekir ve Cafer'in İstanbul'a gelmesiyle başlıyor. Yurtlarda yer bulamayan ikili ev aramaya koyulur. Küçük de olsa bir eve yerleşen Bekir ve Cafer bu kez ev kirasını denkleştiremiyor. Bir yandan dersler, bir yandan İstanbul'da yaşamanın zorlukları ile mücadele eden iki kafadar öte yandan aile içi sorunlarla uğraşmak zorunda kalıyor. Cafer'in alkolik olan babasının eşine ve kızına uyguladığı şiddet ise bu olayları daha karmaşık hale getiriyor. Bekir ve Cafer olayların içinden nasıl çıkacaklarını düşünürken, bir misafir kapıyı çalarak kahramanları bin 400 yıl öncesine götürüyor .