Gazetecilerden Bashar Kadumi İçin Düdüklü Eylem

Suriye Konsolosluğu önünde toplanan gazeteciler, Suriye’de 247 gündür kendisinden haber alınamayan meslektaşları Bashar Kadumi için düdüklü eylem yaptı.

Gazetecilerden Bashar Kadumi İçin Düdüklü Eylem
Şişli Nişantaşı'nda bulunan Suriye konsolosluğu önünde toplanan gazeteciler, 247 gündür kendisinden haber alınamayan gazeteci Bashar Kadumi'nin serbest bırakılmasını istedi. Sabah saatlerinde başlayan eyleme oyuncu Nur Süer, Bashar Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi ve 6 yaşındaki kızı ile gazeteciler katıldı.

Eylemde yürüyüş yerine gün boyu düdük çalarak dikkat çekmek isteyen gazeteciler, kendisinden haber alınamayan meslektaşlarının ailesine destek oldu. Eylemde konuşan, oyuncu Nur Suer, “Kadumi diye bir insan var ve yokmuş gibi davranılması çok acı. Bahar su olup havaya mı uçtu. Bashar bir yerde birilerinin elinde Suriye’de her iki kesim denden bir haber bekliyoruz. Arzunun ve çocuklarının acısının dindirilmesini istiyoruz. Burada hükümete muhalefete iş düşüyor. Gerçekten artık bunun bir cevabının olması gerektiğini düşünüyorum” dedi

Eylemde konuşan Arzu Kadumi ise, “Kaç gündür sesimizi yükseltiyoruz ama sesimizi kimse duymuyor. Bugün 23 Nisan Çocuk Bayramı idi ve ben 6 yaşındaki kızımla beraber burada idim. O bayramı burada kutladı. Babasını ne kadar merak ettiğini ve özlediğini burada söyledi.

Herkes taşın altına elini koysun ve sesimi duysunlar. Her hafta buradan sesleniyorum bu kadar zor mu? Bizim sesimizi niye duymuyorlar. Artık sesimizi duysunlar. Sadece kocam hakkında bilgi istiyorum” diye konuştu.

"Suriye, Bashar’ı bize geri ver" sloganları atılan ve düdük çalan gazeteciler, daha sonra dağıldı. Al Hurra televizyonu Türkiye muhabiri Bashar Fehmi Kadumi ve kameraman Cüneyt Ünal, yaşanan iç savaşı takip etmek üzere gittikleri Suriye’nin Halep kentinde 19 Ağustos 2012 günü kaybolmuştu. Cüneyt Ünal, 90 gün Suriye yönetimi tarafından hapiste tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı. Bashar Kadumi’den ise o günden beri haber alınamıyor.
Kaynak: İHA