Engelliler 23 Nisan’ı Kutladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 93’üncü yıl dönümü sebebiyle, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri engelli 15 öğrenciyle birlikte 23 Nisan’ı kutladı.

Engelliler 23 Nisan’ı Kutladı
Diyarbakır Meslek Yüksek Okulu (MYO) Çocuk Gelişimi programı öğrencilerinin, “Farkındalık Projesi” kapsamında, Sur ve Bağlar ilçe Rehberlik Araştırma merkezlerinin katkıları ile düzenlenen etkinlikte MYO öğrencileri özel bir rehabilitasyon merkezinden 15 engelli çocuk ile stadyuma giderek top oynadı. Öğrenciler daha sonra Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda sergilenen “Oz Büyücüsü” adlı oyunu seyretti.

Projenin kurucularından Necla Tekin, ‘Farkındalık Projesi’ kapsamında dördüncü etkinliklerini yaptıklarına söyledi.

Tekin, "Genelde tüm etkinliklerimizi engelli bireyler ile yaptık ve etkinliklerimiz merak konusu oldu. Bizim en büyük amacımız onları sürekli yaşam ortamlarından çıkarmak ve onlara sürekli televizyonda gördükleri yerleri göstermek. Ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramını kutlayarak onların bayramı olduğunu göstermek, yaşayamadıkları bu duyguyu onlara yaşatmak istedik”dedi

Etkinliğe Dicle Üniversitesi Diyarbakır Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Davut Karaaslan, Müdür yardımcısı Yrd.Doç. Dr. Zübeyr Türk katıldı.

Kaynak: İHA