Düzce’nin Gururu Oldular

Uluslararası Spor Değişim Programı çerçevesinde, yetiştirme yurdunda kalan öğrenciler arasında 81 ilde voleybol turnuvası düzenlendi.

Düzce’nin Gururu Oldular
Turnuvada Düzce Fehmi Öney Sevgi Evleri Kız Voleybol Takımı, Türkiye Şampiyonu olarak döndü.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı arasında imzalanan protokol kapsamında hazırlanan ve Gençlik ve Spor Bakanlığının desteklediği "Uluslararası Spor Değişim Programı Projesi" kapsamındaki final maçları TVF Başkent Spor Salonu'nda yapıldı.

Proje ile ebeveyn bakımından yoksun çocukların sportif faaliyetlerle toplumsal hayata uyumlarının artırılması amaçlanıyor. Türkiye genelindeki 7 bölgede koruma ve bakım altındaki 14-18 yaş grubu gençlerden kız ve erkek voleybol takımları oluşturuldu. Bu takımlar arasındaki müsabakalarla bölge şampiyonları belirlendi.

Maçlar sonucunda kız takımlarından Düzce ve Kilis takımları finale çıktı. İlk seti alan 25-16 kazanan Düzce, ikinci sette de oyundaki üstünlüğünü koruyan Düzce final setini de 25-17 alarak, birinci oldu. Kızlarda Düzce şampiyon olurken, Kilis ikinci, Kocaeli ise üçüncü oldu. Erkeklerde ise İstanbul birinci, Amasya ikinci, Muş ise üçüncülüğü elde etti.

Düzce’nin kızları Düzce Valiliği’nde hazırlanan programda coşku ile karşılandılar. Ankara’dan şampiyon olarak dönene kızlar, minibüslerinden iner inmez büyük bir coşku yaşadılar, coşkuya kalabalıkta ortak oldu. Kızları karşılayan Düzce Valisi Adnan Yılmaz, sporcularla gurur duyduklarını ifade ederek, “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. Siz bize ikinci bayramı yaşattınız. Biz Düzceliler olarak istersek, her alanda her şeyin önünde oluruz. Sizleri kutluyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından şampiyon kızlara çeşitli hediyeler takdim edildi. Şampiyon olan Düzce Fehmi Öney Sevgi Evleri kız takımı, Ağustos ayında bir hafta boyunca Amerika'nın İllinois eyaletinde bulunan Chicago kentindeki dostluk maçlarına katılacak. Düzce’nin kızları Türkiye’yi Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılacak finallerde temsil edecekler.
Kaynak: İHA