Cihan Haber Ajansı Gündemi

-23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor.

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM özel gündemli toplantısına iştirak edecek. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki 23 Nisan kutlamalarına katılan çocuk heyetini kabul edecek olan Cumhurbaşkanı Gül, TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonuna katılacak. (14.00- 16.00-19.00-Ankara)

-TBMM Başkanı Cemil Çiçek Meclis'te kutlamaları kabul edecek. Çiçek, akşam da 23 Nisan nedeniyle bir resepsiyon verecek. (11.30-19.00-Ankara)
-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin 93. açılış yıldönümü nedeniyle Anıtkabir'de düzenlenecek törene katılacak. TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından Meclis’teki kutlamaları kabul töreninde yer alacak olan Başbakan Erdoğan, daha sonra Başbakanlık Merkez Bina'da çocukları kabul edecek. (09.15-11.30-12.30-Ankara)
-Başbakan Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda özel gündem toplantısına iştirak edecek. Erdoğan, TİKA ve Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası ‘Barış Ekmeği’ Festivali nedeniyle Türkiye’de bulunan çocukları Başbakanlık yeni binada konuk edecek. Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil çiçek’in Meclis tören salonunda vereceği resmi kabul törenine katılacak. (14.00-17.00-19.00-Ankara)

-TBMM’nin 93. açılış yıldönümü nedeniyle Birinci Büyük Millet Meclisi’nde anma töreni düzenlenecek. (10.00-Ankara)
POLİTİKA
-Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Iğdır’dan gelen çocukları makamında kabul edecek. Koltuğunu çocuk maliye bakanına bırakacak. (12.30-Ankara)
-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Oyuncular Sendikası Başkanı Mehmet Ali Alabora ve beraberindeki sanatçıları makamında kabul edecek. (11.30-Ankara)
-Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğrencileri makamında kabul edecek. (11.00-Ankara)
-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı kuruluşlarda kalan çocukların katılımıyla düzenlenen Ulusal Voleybol Şampiyonası finallerini izleyecek. (12.00-Ankara)
-Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Zirve Gıda Bakliyat Paketleme ve Çelik Silo Tesisi'ni ziyaret edecek, 5. Ortadoğu Tarım, Gıda, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı'nın açılışını yapacak. (11.15-18.30-Diyarbakır)
-CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamayligil, partisinin Bursa İl Binası'nda basın toplantısı yapacak. (14.30-Bursa)
DÜNYA
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak. (Brüksel)
Dış temsilciliklerdeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları takip ediliyor.
GÜNCEL
-23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamanda Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk konulacak. (10.00-İstanbul)
-23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Feshane Kültür Merkezi’nde çeşitli etkinlikler düzenlenecek. (10.30-İstanbul)
-Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen, denizi hiç görmemiş bin çocuk Boğaz turu yapacak. (12.00-İstanbul)
SPOR
-49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na 153,5 kilometrelik Antalya-Elmalı etabıyla devam edilecek. (12.00-Antalya)