Chp’den 23 Nisan Kutlaması

Edirne Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte Edirne Belediyesi önünden Atatürk Anıtına yürüdü.

Chp’den 23 Nisan Kutlaması
Atatürk anıtına gelen kalabalık anıtın önüne karanfil bıraktı

Törene Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, CHP’li milletvekili Recep Gürkan ve vatandaşlar katıldı.

Edirne CHP İl Başkanı Av. Teoman Özdöl bir açıklama yaptı. Av.Teoman Özdöl yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti;
“sevgili çocuklar, Edirne halkı, milletvekilimiz, belediye başkanımız ve değerli basın hepinizi saygı ve sevgiyle hepininizin bayramınızı kutluyorum. 23 Nisan 2013 günündeyiz. Bundan 93 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk adımlarından sayılacak olan ve padişah iradesinden halkın egemenliği iradesine geçişin noktası sayılan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) açıldı ve ondan sonra ve devam ederek Türkiye Cumhuriyeti'ne ulaştık. Bugün çok önemli bir gündür bizim için ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye için çok önemli günümüzü çocuklarımıza armağan etmiştir. Daha sonra da bu bayram dünya çocuklarının bayramı olarak kutlana gelmiştir. Ancak 2012 yılında çıkarılan yönetmelikle milli bayramların kutlanması Milli Eğitim Müdürlükleri düzeyine indirilmiş ve böylesi milli duyguları kabartan bayramların engellenmesi yoluna gidilmiş bir anlayıştır. Biz böylesi anlayışları kabul etmiyoruz. Biz milli bayramlarımızı da, dini bayramlarımızı da en iyi şekilde kutladık ve kutlayacağız. Hepimizin bayramı ve bayramları kutlu olsun. Herkese teşekkürler. Edirne halkı çalışkandır, Edirne halkı bu işi en iyi bilendir."
Konuşmanın ardından Edirne Belediye Bandosu’nun eşliğinde 10. Yıl Marşı okundu. Yürüyüşe katılan yüzlerce vatandaş, etkinliğin son bulmasının ardından ellerindeki karanfilleri Atatürk Anıtı’na bıraktı.

Kaynak: İHA