Başarılarını Pankartla Kutladılar

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Kız Meslek Lisesi'nin üniversite başarısı esnaflar tarafından pankartlarla desteklendi.

Başarılarını Pankartla Kutladılar
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) sistemine göre 2011 yılında Türkiye ikincisi, 2012 yılında da Türkiye üçüncüsü olan Gediz Kız Meslek Lisesi'ne esnaflar ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösteriliyor.

ÖSYM'nin Ortaöğretim Kurumlarına göre 2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi sonuçlarına göre LGS 4,5,6 puan türü ile Türkiye üçüncüsü olan Gediz Kız Meslek Lisesi geçen yılda kendi türünde üniversitelerin 4 yıllık bölümlerine en fazla öğrenci yerleştiren ikinci okul olmuştu.

Gediz Kız Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Ergöçmen, "Okulumuz kültür alanında başarısını 45 farklı yöresel kıyafeti derleyerek çıkardığı Nehir Dergisi ile gösterdi. Sportif başarısını futsalda üçüncü defa Kütahya il birinciliği ile Akademik başarısını da üniversite sınavlarında ikinci defa Türkiye derecesi yaparak perçinledi.

Gediz Kız Meslek Lisesi'nin başarılarında büyük emeği geçen başta Okul Müdürümüz Mustafa Aslan olmak üzere tüm personeli kutluyorum. Ayrıca okulumuzun başarısına sahip çıkarak pankartlarla kutlayan esnaflarımıza çok teşekkür ediyorum. Esnaflarımızın başarılarımıza bu şekilde olumlu tepki vermesi, okulumuzun gelecekte zirvede kalmasına büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Kaynak: İHA