Akşehir’de 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Konya’nın Akşehir ilçesinde törenlerle kutlandı.

Akşehir’de 23 Nisan Coşkusu
İlk etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk koyulması ile başladı.

Anıttaki törenin ardından Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir’e bağlı Yaylabelen Köyü Gazi Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu’na giderek buradaki törenleri izledi. Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, köydeki çocuklara sürpriz de yaparak illüzyonist, Karagöz Hacivat gösteri ekiplerini de köye götürdü. Gösterileri zevkle izleyen çocuklara çeşitli hediyelerde verildi.

Akşehir’deki 23 Nisan etkinlikleri öğleden sonra Akşehir Belediyesi’nin çocuklar için düzenlediği programla devam etti. Akşehir Kültür Merkezi önünde çocuklar için illüzyonist, Karagöz Hacivat gösterileri sunuldu. Gösterinin ardından Akşehir Kültür Merkezi’nde çocuklar için Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından tiyatro oyunu sahnelendi.

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul’un koltuğuna 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Buğrahan Çelik oturdu. Küçük başkan, belediye başkanı olarak sokak hayvanları ve kediler için güzel bir yuva sağlanmasını ve boş arazilere yeni evler yaptırmayı planladığını belirtti.

Başkan Oğul, belediye çalışmaları ve belediye görevleri hakkında bilgiler verdikten sonra küçük başkan ve diğer öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirip onlara çeşitli hediyeler verdi.
Kaynak: İHA