Ak Partili Aslan’dan “akil İnsan” Değerlendirmesi

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Akil İnsanlar'ın farklı fikir ve düşüncedeki insanlardan oluştuğunu belirterek, “63 Akil İnsan içerisinde düşüncelerinde katıldıklarım çoğunlukta olmakla beraber şahsi düşüncelerine katılmadığım kişiler vardır” dedi.

Ak Partili Aslan’dan  “akil İnsan” Değerlendirmesi
AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, kentte sivil toplum örgütü temsilcilerine ziyarette bulundu. KESK Tokat Şubesi’nin ardından Türkiye Kamu-Sen Tokat Şubesi Başkanı Hakan Akkaya'yı ziyaret eden Aslan’a AK Parti İl Başkanı Eyüp Eroğlu ve partililer eşlik etti. Ziyarette sendika olarak beklentilerini sıralayan Akkaya, Aslan’a atama bekleyen öğretmenlerden, çözüm sürecinde akil adamlara kadar çeşitli sorular yönelterek, “En büyük korkumuz 4/C’ye geçen arkadaşlarımız var. Bunun kamu çalışanların da doğru gelmeye başladığını bakanlarımızın ağzından duyuyoruz. Tanımını değiştireceğiz hepsini çalışan hakları adı altında birleştireceğiz gibi söylemler var. Bunlardan tedirginiz” dedi.

Akil İnsanlar'ın "Ölen PKK’lılar da şehittir", "Türk bayrağının adı değişmeli" gibi sözler sarf ettiklerini ve bunlara katılmadıklarını ifade eden Başkan Akkaya, PKK’nın sanki şu anda Kürtlerin temsilcisi durumuna getirilmiş gibi göründüğünü ve bundan üzüntü duyduklarını kaydetti.

AK Parti'li Aslan ise Akil İnsanlar'ın 'çözüm süreci' diye tabir edilen süreci yöneten insanlar olmadığını, kendilerine verilen görev yerlerinde insanların fikirlerini alarak bunu rapor halinde hükümete sunmaktan ibaret olduğunu söyledi.

Akil İnsanlar'ın farklı fikir ve düşüncedeki insanlardan oluştuğunu belirten Aslan, “Söylenen sözler o kişinin şahsını bağlayan sözlerdir. Ne Akil İnsanlar Grubu'nun tamamını ne de süreci yürüten ve yöneten hükümeti bağlamaz. Kişilerin şahsi düşünceleridir. 63 Akil İnsan içerisinde düşüncelerinde katıldıklarım çoğunlukta olmakla beraber şahsi düşüncelerine katılmadığım kişiler vardır” diye konuştu.

Kaynak: İHA