40 Yıllık Güvercin Aşkı

Eskişehir’de beslediği güvercinleri kendi çocuklarından ayırmayan İbrahim Uslu (59) kurucusu olduğu dernekte güvercin severleri bir araya getiriyor.

40 Yıllık Güvercin Aşkı
Ertuğrulgazi mahallesinde şubesi bulunan Güvercin Severler Derneği’nin Müdürü İbrahim Uslu, 40 yıldır hobi olarak yaptığı işle tüm güvercin severleri bir araya getirdi. Dernekte her hafta perşembe ve pazar günleri yapılan mezatlara Türkiye’nin dört bir yanından gelen güvercin severi ağırladığını ifade eden Uslu, ‘‘Bu işi yaptığımıza göre herkesi bir çatı altında toplamamız lazımdı. Bizim gayemiz bütün güvercin severlerin bir araya gelerek kaynaşmasını ve bilinçli olarak bunu yapmasını sağlamak’’ dedi.

Güvercin sevdiği halde evinde besleyemeyen vatandaşlar için dernek binasında bulunan kafesleri tahsis ettiklerini söyleyen İbrahim Uslu, ‘‘Derneğimizde 15 tane kafesimiz var. Güvercinlerine evinde bakamayan arkadaşlarımız buraya getirerek bakabiliyorlar. Biz bu işi severek ve gönül vererek yapıyoruz. Sırf kuşu eline alıp, kafese koyarak kuş beslenmez’’ diye konuştu.

Güvercin hırsızlarına karşı hiçbir önelm alamadıklarını da belirten Uslu, ‘‘Maalesef güvercinin düşmanı çok. En büyük derdimiz hırsızlığı. Buna bir önlem alamadık. Yeryüzünün en zararsız hayvanı bu düşmanı çok ama kimseye düşmanlığı yok’’ şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA