23 Nisan kutlamasında CHP protestosu

Taksim’de 23 Nisan Çocuk Bayramı sebebiyle düzenlenen resmi törenin hemen bitiminde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeleri resmi töreni protesto etti.Törenin 2 dakika 24 saniyede bitirildiğini söyleyen CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, milli bayramların unutturulmaya çalışıldığını öne sürerek, "Yapılan çakma bir törendir.” dedi.

23 Nisan kutlamasında CHP protestosu
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Taksim Meydanı'nda yapılan törene İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, askeri erkan ve diğer yetkililer katıldı.

Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından şehitler anısına bir dakikalık saygı duşunda bulunuldu, ardından da İstiklal Marşı okundu. Tören biter bitmez CHP'liler yapılan kutlamayı alkışlarla protesto etti ve kendi çelenklerini anıtın önüne koydu. Törenin 2 dakika 25 saniye sürdüğünü ifade eden CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, “Törenin başlamasından bitişine kadar kronometreyi tuttuk. Tören çok kısa sürdü. Şimdi bu tören 23 Nisan 1920'de o koşullarda açılan bir meclisin daha sonra kurulan cumhuriyetin 93. senesine yakışıyor mu? 2 dakika 25 saniyelik tören yasak savmaktan başka bir şey değildir. Bu tören çakma bir törendir. Bu şimdiye kadar gördüğüm en çakma törendir.” diye konuştu.

“Bugün halkla cumhuriyetin temel değerlerinin bir araya getirildiğini göremiyoruz.” diyen Salıcı, “Geçen sene 5 Mayıs'ta geçilen genelge milli bayramlarımızı bir süre sonra unutulabilir hale getirmekte. Bu ülkede dini bayramları kutlamak ne kadar önemliyse, milli bayramları da kutlamak o kadar önemli. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün temel değerlerini unutturmaya çalışmakla ne AKP bir yere varabilir, ne de devlet yetkilileri.” ifadelerini kullandı.

Bugün bir öğrencinin Başbakan'ın koltuğuna oturmayacağını dile getiren Salıcı, “Genç bir arkadaşın bir an önce Başbakan'ın koltuğuna oturmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.