23 Nisan’da Engel Tanımadılar

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Engelli Çocuklar unutulmadı.

23 Nisan’da Engel Tanımadılar
Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Şanlıurfa’da bulunan engelli çocuklar için Şehitlik Çamlık’ta bir kutlama programı düzenlendi.

Engelli gençler tarafından çeşitli folklor ve dans gösterilerinin sergilendiği programda bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, “Değerli anne babalar sevgili kardeşler, gençler hepinizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Allah’a şükürler olsun ki bugün özgür bir ülkede, demokratik bir ülkede kendi seçtiklerimiz tarafından yönetilerek hep beraber başı dik bir şekilde yaşıyoruz. Dünyada bu kadar olay varken, bu kadar zulüm varken, bu kadar karışıklık varken, bu kadar ekonomik kriz varken bizler geleceğe umutla bakabiliyoruz. Tarihi sorunlarımızı çözme adına hep beraber çalışıyoruz, çabalıyoruz. Bu güzel ülkemizde kardeşliği, barışı, huzuru, kalkınmayı ve zenginliği tesis etmeye çalışıyoruz. Bu vesile ile gerçekten çok mutlu ve gururlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Yine bu güzel bayram gününde sizlerle bizleri bir araya getiren Milli Eğitim Müdürümüze, okul müdürümüze, engelli kardeşlerimize emek veren ilgilenen öğretmenlerimize sizler adına teşekkür edip şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Güvenç, en büyük takdirin değerli anne babalara olduğunu kaydederek şunları söyledi:
"Bu dünya hayatı bir imtihan ve sınav hayatıdır. Bizzat Hz. Peygamberin ifadesiyle dünyada rahat yoktur, dünyada huzur yoktur. Dünya çalışma, imtihan ve sınav yeridir. Bu sınav bazılarına zenginlik verilir imtihan edilir, paranın kıymetini bilmez başına bela alır. Bazılarına fakirlik olarak verilir, kanaat etmez şükür etmez sınavı kaybeder. Bazılarına sizler gibi ciğerpareleri üzerinden sınavlar yapılır. Allah bilir belki de en ağırı en zoru en sıkıntılısı budur. Çok açık bir şekilde söylüyorum sabredenlere ne mutlu, şükür edenlere en mutlu, bu ciğerparelere gözü gibi bakan, üzerlerine düşen, onlara gözü gibi bakan onları ihmal etmeyenlere ne mutlu, unutmayın bu sınavı sonunda cennet müjdesi vardır.”
Programa Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in yanı sıra Harran Üniversitesi Rektörü İ.Halil Mutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, İl Genel Meclis Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği Başkanı Badih Satoğlu, Omurilik Felçliler Derneği Başkanı Habip Polat, engelli çocuklar ve çok sayıda engelli yakınları katıldı

Kaynak: İHA