Tek Gıda

Tek Gıda-İş Sendikası Trabzon Bölge Sekreteri Temel Cirit, "Bu grev haksız yere kaybettirilen 5 yılın bedelini adil bir şekilde istediğimiz içindir" dedi.

Cirit, ÇAYKUR'a bağlı 58 işletmede başlayan grevin ardından, Tirebolu Çay Fabrikası önünde yaptığı basın açıklamasında, baskı, tehdit, gözdağı ve sürgün gibi yöntemlerle Tek Gıda-İş'in yok edilerek üyelerinin zorla başka sendikaya geçirileceğini iddia etti.

Kendilerinin hak etmedikleri hiçbir şeyin peşinde olmadıklarını vurgulayan Cirit, şöyle konuştu:

"Tek Gıda-İş mahkemeler sonucu ezici çoğunlukla yetkili oldu. Bu yalan dolan düzeni, ÇAYKUR işçisinin ve Tek Gıda-İş'in neredeyse tam 5 yılını yedi. ÇAYKUR işçisi sendikasıyla tam 5 yıl bekledi. Kanun çizgisinde, meşruiyetten sapmadan ve seviyesinden kaybetmeden sabretti, toplu iş sözleşmesini bekledi. Bunca yıllık sabretmenin bir karşılığı olmamalı mı- Bu grev haksız yere kaybettirilen 5 yılın bedelini adil bir şekilde istediğimiz içindir."

Tek Gıda-İş Sendikası'na bağlı 9 bin 40 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin uyuşmazlıkla sonuçlanmasının ardından alınan grev kararı, bu sabah uygulanmaya başlanmıştı.

Muhabir: Kadriye Aydın / Gültekin Yetgin

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA